Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner

Kamera cofania w A4 B8 lift, A5, Q5 oryginalna i zamienna z Chin

2 reading
12K views 92 replies 5 participants last post by  JohnS4  
#1 · (Edited)
Około rok temu kupiłem kamerę cofania z Chin i leży w domu, ponieważ przeczytałem w Internecie, że potrzebuję modułu do tej kamery cofania. Nie wiem dokładnie, co to za moduł. Piszą, że taka kamera cofania działa, ale z MMI3GBasic. Nie działa z MMI3GP, ponieważ potrzebuję modułu do tej kamery cofania, prawdopodobnie również chińskiego?
Czy ktoś zainstalował taką zamiennik z Chin w swoim samochodzie do MMI3GP i działa on bez dodatkowego modułu z Chin?

Druga sprawa. Ludzie piszą w Internecie, że oryginalna kamera cofania działa w windzie bez kupowania dodatkowego modułu, więc tu jest pytanie? Czy ktoś może to potwierdzić i podać dokładny numer części tej części, tj. oryginalnej kamery cofania? Najwyraźniej kamera cofania w klamce tylnej klapy z numerem: 5N0827566C pasuje do windy i nie ma potrzeby dodatkowego modułu?

#90 · (Edited)
@Bluemage Tak, te piny 19 i 20 są zajęte przez 2 kable w kostce T32c w module komfortu BCM2.
Kupiłem wiązkę, w której kable były oznaczone numerami, które powinny być połączone ze sobą. Zatem są to 2 kable, które należy podłączyć do złącza T32c modułu komfortu BCM2. W moim przypadku przylutowałem jeden kabel do pomarańczowo-zielonego kabla z pinu 19, a drugi do pomarańczowo-brązowego kabla z pinu 20 złącza T32c. Zaizolowałem go i to wszystko.

W tym przypadku kable były dobrze ponumerowane. Nie tak jak w poście nr 73 i 74 :
https://www.a5oc.com/threads/revers...ng-camera-in-a4-b8-lift-a5-q5-original-and-replacement-from-china.180419/page-4

#91 ·
@DrGER , @JohnS4 Przepraszam za późną odpowiedź. Kamera działa teraz :) Mój błąd był prosty, kiedy bawiłem się kablami, odłączyłem jedną wtyczkę z modułu komfortu i wtedy nie zdałem sobie sprawy, że zapaliły się światła wewnętrzne i rozładowały akumulator. Po naładowaniu akumulatora wszystko wróciło do normy, z wyjątkiem wspomagania kierownicy, które straciło pozycję. Zresetowałem i wszystko jest teraz w porządku. Teraz walczę z Google Earth . Dziękuję za pomoc @DrGER ,@JohnS4 ,@dativus