Pete
Myślę, że jak mówi Paradyne, zadziałało po kilku operacjach w górę i w dół, więc będzie tak, jak on mówiDzięki Dave, próbowałem tego już kilka razy, ponieważ jest tak samo na moim starym VX.
Miałem jednak włączony silnik, więc spróbuję tylko z włączonym zapłonem i zobaczę, czy to zadziała.
Myślę, że to właśnie zrobiłem w trakcie wyłączania zapłonu, otwierania i zamykania drzwi itp.1) Przytrzymaj przycisk okna, aby je całkowicie otworzyć.
2) Zwolnij przycisk
3) Ponownie wciśnij i przytrzymaj przycisk przez ~10 sekund.
4) Powtórz w drugim kierunku.
Spowoduje to ustawienie pozycji krańcowych w sterowniku okna. Powinny się wtedy prawidłowo otwierać i zamykać jednym dotknięciem. Myślę, że to jest zwykła instrukcja obsługi, ponieważ należy to zrobić po odłączeniu akumulatora.
Jak ci się to udało kolego? Mam ten sam problem w moim Audi A4 B9. Działało dobrze, ale teraz już nie działaWszystko załatwione, dzięki za pomoc 👍
Proces opisany powyżej naprawił mój!Cześć wszystkim, mam A5 coupe, automatyczne okno po stronie pasażera działa idealnie, ale automatyczne okno po stronie kierowcy otwiera się automatycznie, ale nie podnosi się automatycznie, próbowałem kroków, które powiedziałeś, ale nadal brak rezultatu? Pomoc
Czy trzymasz przycisk przez 10 sekund? Zgodnie z Twoim postem wygląda na to, że po prostu opuszczasz i podnosisz szybę w 10-sekundowych odstępach. Opuść szybę do samego końca, zwolnij przycisk, a następnie ponownie naciśnij przycisk i przytrzymaj go przez około 10 sekund. Zrób to samo dla pozycji całkowicie w dół.Cześć....mam RS5 z 2014 roku, w którym szyba pasażera nie podnosi się do końca....zostawia 1 cm szczelinę na górze, co jest denerwujące, ponieważ mam przez to dużo szumu wiatru....próbowałem zresetować ją, opuszczając i podnosząc ją z 10-sekundowymi przerwami, ale bezskutecznie......czy fakt, że miałem rozbitą i wymienioną szybę pasażera, może mieć z tym coś wspólnego?.....jakieś pomysły?
Być może miałeś otwarte drzwi, kiedy to robiłeś? Co oznaczało, że szyba opadła trochę, aby oczyścić uszczelkę drzwi/szyby. Prawdopodobnie stracił ustawienie pamięci góra/dół, ponieważ zdarzyło mi się to kilka razy, gdy odłączałem akumulator przy otwartych drzwiach. Po prostu postępuj zgodnie z procedurą resetowania i wszystko będzie znowu w porządku.Odłączyłem akumulator w weekend i teraz dziwnie szyba pasażera działa za jednym dotknięciem, chociaż kierowcy nie.