Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
61 - 80 of 116 Posts
Potrzebujesz zarówno wiązki adaptera do konwersji złączy i sekwencji okablowania, jak i ponownego kodowania modułu komfortu J393.

Porozmawiaj z IIBen w sprawie wiązki/kodowania.:thumbsup:

Dziś dotarła mała paczka, myślę, że to światła FL, kody części:-

8T0 945 094C
8T0 945 093C
8T0 945 096H
8T0 945 095H

Czy ktoś może sprawdzić?

View attachment 22529 View attachment 22537
Cześć, znalazłem na niemieckich i europejskich stronach, które oferują 8T0 945 096J / 8T0 945 095J, sprzedają je jako do samochodów europejskich i bez żadnych różnic w stosunku do końcówek H.
http://www.ebay.de/itm/Audi-RS5-A5-S5-8T-LED-Ruckleuchten-8T0945095J-komplett-/251550594899?pt=DE_Autoteile&hash=item3a91957753
http://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-Audi-Ruckleuchte-8T0945095J-NEU-/170993263689?pt=DE_Autoteile&hash=item27cffe2449
Myślałem, że są tylko dla modeli USA..
Czy można ich używać tak samo jak tylnych świateł, które kończą się na H?
To samo pytanie dla 8T0 945 094D / 8T0 945 094D i europejskich końcówek C?

Wiem, że USA mają czerwone światła postojowe, a RoW pomarańczowe, ale w niemieckich sklepach nie mówią, że J są tylko dla modeli USA, więc może różnica tkwi w żarówce w środku..? Czy można je mieszać?

Dzięki za odpowiedzi

Cześć wszystkim, nowy tutaj. Mam istniejący zestaw LED, ale chcę przejść na lifting. Gdzie mogę kupić dobrą wiązkę przewodów i zlecić kodowanie? Znajduję się w Kent. Wielkie dzięki

Cześć wszystkim.

Tydzień po zakupie A5 kupiłem używany zestaw kufatec (przed liftingiem z wiązkami przewodów, ale bez klucza sprzętowego). Wszystko, co muszę teraz zrobić, to je zakodować.

Czy ktoś mógłby wyjaśnić, jak mogę to zrobić za pomocą VAGCOM? Chciałbym, żeby ktoś zaprogramował to zdalnie, ale nie mam dostępu do internetu tam, gdzie zaparkowany jest mój samochód.

Cześć wszystkim.

Tydzień po zakupie A5 kupiłem używany zestaw kufatec (przed liftingiem z wiązkami przewodów, ale bez dongla) Wszystko, co muszę teraz zrobić, to je zakodować.

Czy ktoś mógłby wyjaśnić, jak mogę to zrobić za pomocą VAGCOM? Chciałbym, żeby ktoś zaprogramował to zdalnie, ale nie mam dostępu do internetu tam, gdzie zaparkowany jest mój samochód.

Dziękuję
Znalazłem wszystkie okablowania / złącza / kodowanie w tym niemieckim linku Nachrüstung der LED Rückleuchten bei dem Audi A5 : Reinigung der Xenonlinsen Bei den A5 Scheinwerfern!. Ten niemiecki link pokazuje tabelę kodowania od tylnych świateł LED (ROW/europejskie) do tylnych świateł LED po liftingu (ROW/europejskie)
- Następnie tabela kodowania w języku angielskim -

Moim problemem jest to, że mam amerykańskie tylne światła po liftingu (nie europejskie)
8T0 945 094 D (EU/ROW kończy się na C)
8T0 945 093 D (EU/ROW kończy się na C)
8T0 945 096 J (EU/ROW kończy się na H)
8T0 945 095 J (EU/ROW kończy się na H)

Pytanie brzmi, czy kodowanie kanałów jest inne? jeśli tak jest:
1. Czy ktoś robił ten MOD z amerykańskimi tylnymi światłami po liftingu i jakich kodów kanałów użyto?
2. Czy właściciel amerykańskiego A5 po liftingu mógłby mi pomóc, odczytując wartości kanałów i zapisując je dla mnie?
3. Czy ekspert mógłby wiedzieć, jaka jest funkcja każdego kanału?
Kupiłem ten zestaw:

dzięki
Image

Nie, to NIE to samo - Najlepiej będzie, jeśli uzyskasz dostęp do internetu i zlecisz DavidB8 zakodowanie tego dla ciebie. To proste, zajmuje łącznie 15 minut i będzie zadowolony z 50 $ - co najmniej 1/3 tego, co Kufatec od ciebie wyłudzi. Jeśli spróbujesz samemu zaadaptować kanały w swoim BCM2, powodzenia, to twoje 800 $. Kufatec zepsuł to wielu osobom za pomocą swojego gównianego dongla - w tym mojemu, i zostawił nas na lodzie. Nie naplułbym na nich, gdyby się palili.

Twoje kodowanie jest przy okazji proste, ale adaptacje z VCDS samodzielnie mogą już takie nie być... Jeśli naprawdę musisz to zrobić tanio za 50 $ i dostęp do internetu, może powinieneś jeździć Camry...

Czy światła po liftingu pasują do wcześniejszego zderzaka?
Była tu mowa o tym, że światło po liftingu miało kanciastą krawędź, która nie do końca pasowała do zderzaka.
Czy tak jest?
Jeśli tak, to czy jest to w ogóle zauważalne?

Czy poliftowe światła pasują prawidłowo do wcześniejszego zderzaka?
Była tu mowa, że światło poliftowe miało kanciastą krawędź, która nie do końca pasowała do zderzaka.
Czy tak jest?
Jeśli tak, to czy jest to w ogóle zauważalne?
To prawda, ale jest to ledwo zauważalne dla kogokolwiek poza entuzjastami, którzy zauważą każdą najmniejszą różnicę.

Sprawdź zdjęcie

Attachments

rhd audi a5
Cześć, zastanawiałem się tylko, czy zestaw, który oferuje kufatec, jest przeznaczony do pojazdów z kierownicą po lewej stronie, ale czy adaptery będą działać w pojeździe z kierownicą po prawej stronie? Mam vagcom, którego użyję do ich zakodowania. Jeśli nie, czy ktoś wie, gdzie można dostać adaptery do pojazdu z kierownicą po prawej stronie? Dzięki
uzy

Cześć, zastanawiałem się tylko, czy zestaw oferowany przez Kufatec jest przeznaczony do pojazdów z kierownicą po lewej stronie, ale czy adaptery będą działać w pojeździe z kierownicą po prawej stronie? Mam VAGCOM, którego użyję do ich zakodowania. Jeśli nie, czy ktoś wie, gdzie można dostać adaptery do pojazdów z kierownicą po prawej stronie? Dzięki uzy
Prawdopodobnie dobrym pomysłem jest powiedzenie, gdzie jesteś? Czy chcesz przejść z diod LED przed liftingiem na diody LED po liftingu?

przedliftowe diody LED

Prawdopodobnie dobrym pomysłem jest powiedzenie, gdzie jesteś? Czy chcesz przejść z przedliftowych diod LED na poliftowe diody LED?
Przepraszam, jestem w tym nowy i wciąż próbuję skonfigurować swój profil, tak, przechodzę z przedliftowych halogenów na przedliftowe diody LED, w Szkocji, Wielka Brytania :)

Możemy wykonać modernizacje tylnych świateł LED, w tym okablowanie i kodowanie, jeśli ktoś potrzebuje

Czuję się dziś trochę przytłumiony...

Montaż diod LED do liftingu w celu wymiany oryginalnych halogenów i zakup adapterów od faceta z Leeds. Dopasowanie fizyczne jest w porządku, okablowanie jest w porządku, ale jakoś nie mogę włożyć pinu do dużego złącza w lampie 'nadwozia', aby połączyć pokrywę bagażnika i światła 'nadwozia'. Pin włożyłem do złącza pokrywy bagażnika bez problemu, ale ten mnie pokonuje, a zwykle jestem w tym całkiem dobry!

Jakieś wskazówki od tych, którzy to zrobili? (kod złącza to 1J0 973 713, jeśli to pomoże).

Dzięki

Czuję się dziś trochę przytępiony...

Montuję diody LED do liftingu, aby zastąpić moje oryginalne halogeny i kupiłem wiązki adapterów od gościa z Leeds. Dopasowanie fizyczne jest w porządku, okablowanie jest w porządku, ale jakoś nie mogę włożyć pinu do dużego złącza w lampie "karoserii", aby połączyć pokrywę bagażnika i światła "karoserii". Pin włożyłem do złącza pokrywy bagażnika bez problemu, ale ten mnie pokonuje, a zwykle jestem w tym całkiem dobry!

Jakieś wskazówki od tych, którzy to zrobili? (kod złącza to 1J0 973 713, jeśli to pomoże).

Dzięki
Nieważne; przytępienie zażegnane. Słusznie mi tak, że próbowałem to zrobić w zacienionym rogu garażu; nie mogłem zobaczyć fioletowego zatrzasku blokującego!

Czy mój BCM jest wystarczająco nowy, aby akceptować światła LED? (1. lub 2. generacja)

Jego numer: 8K0907289C

Wszelka pomoc jest mile widziana.

Szefie, bcm nie wymaga aktualizacji i mogę podłączyć obie diody LED wersji i uruchomić je dla Ciebie.
Wyślij mi wiadomość prywatną, jeśli jesteś zainteresowany.

Chciałbym sam wykonać okablowanie (mam wszystkie części), ale nie mam definitywnego, poprawnego schematu okablowania. Czy ktoś chciałby mi w tym pomóc?
Szukam tego, aby przejść z halogenów z 2008 roku na przedliftowe LED-y. Znalazłem załączony plik, czy ktoś może potwierdzić, że jest poprawny?

Kolejne pytanie. Niektóre kable adaptera mają te przewody do prowadzenia od wewnętrznych świateł tylnych do zewnętrznych świateł tylnych i odwrotnie. Przechodzą one wzdłuż ramion podtrzymujących bagażnik i dlatego muszą być długie. Wydaje się jednak, że wiele kabli adaptera nie ma tych "dłuższych" przewodów? Co tu pomijam?

Attachments

Chciałbym sam zrobić okablowanie (mam wszystkie części), ale nie mam definitywnego, poprawnego schematu okablowania. Czy ktoś chce mi w tym pomóc? Szukam tego, aby przejść z halogenów z 2008 roku na diody LED przed liftingiem. Znalazłem załączony plik, czy ktoś może potwierdzić, że jest poprawny? Następnie kolejne pytanie. Niektóre kable adaptera mają te przewody do prowadzenia od wewnętrznych świateł tylnych do zewnętrznych świateł tylnych i odwrotnie. Przebiegają one wzdłuż ramion podtrzymujących bagażnik i dlatego muszą być długie. Wydaje się jednak, że wiele kabli adaptera nie ma tych "dłuższych" przewodów? Co tu pomijam?
Tak, to prawda. I tak, kabel między X1-X1 a kablem między X2-X2 musi być wystarczająco długi do konwersji świateł z nie-LED na VFL-LED.

• Like
Reactions: Baas J.
Zazwyczaj przewód ten prowadzi się wzdłuż zawiasów - pod plastikową osłoną - upewnij się, że zostawiasz wystarczająco dużo luzu, aby otworzyć/zamknąć bagażnik i zabezpieczyć go tak, aby nie został ściśnięty ani przecięty podczas otwierania/zamykania.

• Like
Reactions: Baas J.
61 - 80 of 116 Posts