Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
101 - 120 of 126 Posts
Mam schematy i instrukcje instalacji. Podaj mi swój e-mail, a pomogę Ci.
Cześć mój przyjacielu, jestem z Włoch. A w przyszłym tygodniu zainstaluję bagażnik rs5 ze spojlerem. Czy możesz przesłać mi wszystkie instrukcje, które masz w formacie PDF, aby go zainstalować?
Mój e-mail to: b.ristovski89@hotmail.com
Wielkie dzięki 🙏

Wiadomość dla eurodan07

Próbuję zdobyć jedną z twoich wiązek przewodów, abym mógł zamontować spojler w moim S5 z 2010 roku.

Mój adres e-mail to:
phil.johnston911@gmail.com

Mógłbyś wysłać mi e-mailem cenę (z dostawą)? Chętnie zapłacę przez PayPal, jeśli to wygodne.

Pozdrowienia!!

Phil.
Dodam tylko... Ebay nie pozwoli mi na zakup, ponieważ jestem w Wielkiej Brytanii.

@eurodan07

Cześć kolego. Dzięki za przesłanie wiązki przewodów. W końcu zabrałem się za jej instalację dzisiaj, ale utknąłem blisko linii mety. Wiązka, którą mi wysłałeś, ma dwa dodatkowe złącza (żadne dla CCM). Utknąłem, gdzie pasują ostatnie dwa. Nie mogłem znaleźć nic o tych dodatkowych przewodach na filmie instalacyjnym. Czy możesz doradzić?

2010 Audi S5 z modułem CQ

Attachments

Discussion starter · #106 ·
@eurodan07

Cześć kolego. Dzięki za przesłanie wiązki przewodów. W końcu zabrałem się za instalację dzisiaj, ale zatrzymałem się tuż przed metą. Wiązka, którą mi wysłałeś, ma dwa dodatkowe złącza (żadne dla CCM). Utknąłem, gdzie pasują ostatnie dwa. Nie mogłem znaleźć nic o tych dodatkowych przewodach w filmie instalacyjnym. Proszę o poradę.

2010 Audi S5 z modułem CQ
@phil.johnston911
W filmie wyjaśniam to o 26:45

Witajcie,

Zdecydowałem się udostępnić schemat elektryczny i pełną instrukcję montażu dla tej modyfikacji.

Miłej zabawy!
Instrukcja wspomina, że ​​sterownik spoilera musi pochodzić z RS5 (nie A7). Użyłem dwóch zamienników ECU z A7 w moim RS5 z powodu wnikania wody. Działają dobrze, wystarczy je przekodować, aby upewnić się, że spoiler jest równo z pokrywą bagażnika po schowaniu. Myślę, że zamieściłem kodowanie na forum Ross-tech.

Jest to również w tym temacie:

Hej wszystkim, czy ktoś wie, że bajt, bit do włączenia spoilera to 17, ponieważ plik etykiety nie pokazuje tej opcji, nawet jeśli mój klaster ją obsługuje i oczywiście mówi, że jest nieprawidłowo zakodowana, spróbuję użyć dedukcji, ale wolę zaznaczyć tylko 1 lol.

Ok, następna rzecz, spoiler nie aktywuje się przy prędkościach, czy ktoś się z tym spotkał? Zastanawiam się, czy to z powodu wcześniejszej ręcznej obsługi przyciskiem, jestem pewien, że nie podnosiłem i opuszczałem go ręcznie, przetestuję to dalej, ale rzucam to tutaj, TIA.

2013 bcm 2 oryginalnie zakodowane dobrze, dostosowane adapt 89 do 650 dla domyślnego płaskiego pozycjonowania, instrumenty zalecane jak zalecane tylne skrzydło zamontowane, mogę ponownie zakodować z powrotem do 780, aby zobaczyć, co się stanie, przetestuję ponownie jutro bez żadnej ręcznej aktywacji.

101 - 120 of 126 Posts