Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
Status
Not open for further replies.
61 - 80 of 396 Posts
Czy nie lubisz pływać?;) thnxs za przypomnienie, żeby sprawdzić, bo moja żona wzięła samochód, więc mam nadzieję, że sam się dostosował. ponieważ samochód znajdował się około 5 do 10 m nad poziomem morza Lauri0112, tak jest napisane w wersji oprogramowania High Nav ;) low/basic byłoby BNav

Witaj. Właśnie sprawdziłem i mój zaczyna się od HNav, ale skąd mam wiedzieć, czy mam 3g high, a nie tylko 3g? Nowy po stronie oprogramowania. W każdym razie, chcę dostać oprogramowanie. Naprawdę brakuje mi wideo z karty SD... View attachment 187582
nie ma czegoś takiego jak "tylko 3g"
z HNav masz 3G high
Drugą opcją byłoby BNav, czyli 3G Basic.

Krótko mówiąc, masz 3G High

• Like
Reactions: Lauri0112
Save
Twój jest kompatybilny z aktualizacją. Sprawdź pierwszy post, aby uzyskać szczegółowe informacje.

Discussion starter · #65 ·
Wysokość i/lub lokalizacja GPS mogą być nieprawidłowe przy pierwszym uruchomieniu po aktualizacji, jest to normalne i nie wskazuje na żaden problem.
GPS jest automatycznie ponownie kalibrowany, gdy tylko samochód przejedzie krótki dystans (zazwyczaj wystarczy 1 km).

Cześć. Właśnie sprawdziłem i mój zaczyna się od HNav, ale skąd mam wiedzieć, czy mam 3g high, a nie tylko 3g. Nowy po stronie oprogramowania. W każdym razie, chcę dostać oprogramowanie. Naprawdę brakuje mi wideo z karty SD...
Twój jest kompatybilny, wszystko w porządku!

A takżę, ponieważ dostałem kilka pytań na ten temat:
Jeśli masz samochód importowany z jednostką z Korei/Japonii/Chin, nie zobaczysz HNav, ale coś jak na poniższym zdjęciu.​
Te jednostki są również kompatybilne i można je zaktualizować do 3G+ (a także przełączyć na region UE/NAR)!​

Image

Attachments

Mała aktualizacja, VIM nadal działał po aktualizacji bez konieczności ponownego zastosowania i udało mi się przekonwertować filmy do odtwarzania z karty SD. 😎😎😎

Tak, mogę odbierać dane z różnych modułów.
Jednak, aby sprawdzić, czy jest to możliwe, czy nie, potrzebny byłby samochód testowy (i prawdopodobnie zależałoby to od różnych wersji/typów modułów parkowania)
Przepraszam. Przeoczyłem to. Cóż, mam taki samochód testowy. MMI 3G+

Discussion starter · #68 ·
Przepraszam. Przegapiłem to. Cóż, mam taki samochód testowy. MMI 3G+
Mogę wysłać Ci konkretny skrypt, który zarejestruje wszystkie dane wysyłane przez moduły Twojego samochodu. Wtedy będę mógł powiedzieć, czy Twój moduł parkowania sygnalizuje, że ma taką możliwość.

Dokładnie tego szukałem! Czy jest szansa, że możesz wysłać mi wiadomość prywatną (nowy użytkownik, więc nie mogę wysłać Ci wiadomości) i pomóc facetowi z plikami NAR 3g plus NAV, aby to zrobić? Z góry dziękuję!

Wyrazy uznania dla mj131. Pomógł mi wczoraj ulepszyć moje A6 z 2011 roku z 3G na 3GP. Bardzo dziękuję za cierpliwość i czas poświęcony na pomoc ludziom w tej społeczności w zakresie ulepszeń. Wszystko działa zgodnie z przeznaczeniem. To zdjęcia przed i po, które zostały zrobione wczoraj.

Attachments

Więcej zdjęć zostanie opublikowanych później. Jeszcze raz dziękuję za pomoc w przywróceniu tych samochodów 3G do nowego życia.

Wykrzyknik do mj131. Pomógł mi wczoraj ulepszyć mojego A6 z 2011 roku z 3G do 3GP. Bardzo dziękuję za cierpliwość i czas poświęcony na pomoc ludziom w tej społeczności w ulepszaniu. Wszystko działa zgodnie z przeznaczeniem. To zdjęcia przed i po, które zostały zrobione wczoraj.
DrGer zwrócił moją uwagę na prostą metodę, która zapewnia świetne, wyraźne obrazy, które nie wymagają aparatu ani telefonu... "Z kartą SD FAT32 w gnieździe 1, naciśnij i przytrzymaj jednocześnie klawisze konsoli [<<] i [>>], aż diody LED konsoli zaczną migać (około 3-5 sekund). Spowoduje to zapisanie pliku PNG bieżącego wyświetlacza MMI na karcie SD w gnieździe 1. Preferowane do dokumentowania problemów z systemem, moim zdaniem."
Na zdrowie

Save
Oto więcej zdjęć do ulepszenia.

Attachments

Niesamowite !!!
Jestem z Francji, właścicielem czcigodnego A5 z 2011 roku z hnav_eu_k0257_6_d1.
Czy jest możliwość spróbowania włożenia go do mojego samochodu?

Pozdrawiam

Moje A5 ma teraz również wspaniałą aktualizację. Wszystko poszło naprawdę gładko, a użytkownik mj131 wykonał niesamowitą pracę.
Kilka szybkich zdjęć, które zrobiłem, wkrótce zrobię więcej i lepszych zdjęć. Nie zainstalowałem jeszcze map, zrobię to wkrótce.

Attachments

Miałem jeden dziwny przypadek. Po ponownym uruchomieniu działało normalnie.

Ale po początkowym uruchomieniu wszystko działało dobrze (przynajmniej nawigacja była), ale po kilku minutach... nie wiem na pewno, bo opieka nad dwójką małych dzieci w samochodzie może być czasem trudna.

Zasadniczo wszystkie funkcje zostały wyłączone i tylko ekran telefonu działał normalnie. Nawet radio nie działało.

Fioletowy ekran też działał, więc zrestartowałem system i potem było dobrze. Nie wystąpiło to ponownie, ale nie jeżdżę codziennie.

o gps -70 stóp, samochód był również zaparkowany w miejskim kanionie i miał słaby odbiór gps i najprawdopodobniej jakieś odbicia, stąd głębszy sygnał dochodzący, więc luz ;)

Inna uwaga, o której ciągle zapominam, jeden (nazwa) z dwóch przycisków (nazwa i tel) do obsługi telefonu na konsoli został zmieniony na ekran główny.

Attachments

...
Inna notatka, o której wciąż zapominam: jeden(nazwa) z dwóch przycisków(nazwa i tel) do obsługi telefonu na konsoli został zmieniony na ekran główny
...
To ma sens -- interfejs użytkownika HN+ oczekuje przycisku [MENU], który wraca do głównego menu funkcji:
--g

• Helpful
Reactions: NucMed
Save
Ok, zauważyłem kilka rzeczy.
1) Na ekranie Audi drive select nie mogę wybrać trybu jazdy. Przyciski działają jak należy, więc wszystko dobrze. Przyciski są i tak łatwiejsze do naciśnięcia. Zmodernizowałem przyciski, może dlatego?
2) Podczas wykonywania połączenia telefonicznego za pomocą przycisków na kierownicy ekran MMI nie przechodzi do ekranu telefonu, ale pozostaje na ekranie radia i wycisza radio. Podczas wybierania numeru z ekranu telefonu MMI pokazuje wybieranie, a gdy osoba odbiera, przechodzi do ekranu radia. Może to normalne zachowanie 3G+, nie wiem. 3H high utrzymywał ekran telefonu przez cały czas trwania rozmowy telefonicznej, nawet jeśli używałeś przycisków na kierownicy do wykonania połączenia.
3) Podczas wybierania kierunku nawiewu za pomocą okrągłego pokrętła, wyświetlacz pokazuje tylko "tarczę" z ikoną na środku, ale nie to, co zrobi każda pozycja. Wszystkie są na tej samej pozycji co przed aktualizacją, ale musisz obrócić pokrętło do każdej pozycji, aby zobaczyć, co zrobi ta pozycja. Agan, to prawdopodobnie sposób działania 3G+. Nie wiem. :)

EDIT: Na 5. zdjęciu zapłon jest wyłączony. Kiedy go włączam, "aktywuje się, jak tryby stają się białe", ale nie mogę żadnego z nich wybrać.

Attachments

Mała aktualizacja. Jedną z rzeczy, które najbardziej lubię w aktualizacji, jest fakt, że w końcu widać pasek głośności pokazujący aktualny poziom głośności. Samo to jest warte aktualizacji. :cool:

61 - 80 of 396 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.