Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner

MMI NIE DZIAŁA TYLNY BEZ ZASILANIA

23K views 18 replies 3 participants last post by  shanondmann  
#1 ·
Cała sekcja moich bezpieczników środkowych jest dobra, ale brak zasilania
Image

#4 · (Edited)
Powiedz nam, na który rok i model patrzymy, a my zajmiemy się resztą.

Ogólnie rzecz biorąc, uchwyt bezpiecznika ST3 (brązowy) panelu bezpieczników F jest nieprzełączany i zasilany bezpośrednio z panelu bezpieczników A (dodatni zacisk akumulatora rozruchowego) przez bezpiecznik 110 A 1. --g

#19 ·
Powiedz nam, na jaki rok i model patrzymy, a my zajmiemy się tym dalej. Ogólnie rzecz biorąc, uchwyt bezpiecznika ST3 (brązowy) panelu bezpieczników F jest nieprzełączany i jest zasilany bezpośrednio z panelu bezpieczników A (dodatni zacisk akumulatora rozruchowego) przez bezpiecznik 1 o natężeniu 110 A. --g
Mam A6 quattro z 2012 roku. Czarny ekran MMI, brak zasilania przycisków. Wymieniłem uszkodzone przewody zasilania i uziemienia, ale nadal nic???

#7 ·
Na jaki rynek jest Twój S5 z 2008 roku? W Ameryce Północnej modele z 2008 roku były jeszcze oparte na B7; ROW (w tym Europa), rok 2008 był pierwszym rokiem dla modeli B8. Twój panel bezpieczników F (tylny prawy schowek na bagaż) wygląda jak wczesny B8.

Zakładając, że Twój jest platformą B8, panel bezpieczników A to zespół przymocowany do dodatniego zacisku akumulatora rozruchowego (pod kołem zapasowym w bagażniku).

Image

Bezpiecznik 1 zasila tu inne rzeczy, takie jak panel bezpieczników F Carrier 2 (czarny) i J807 (przekaźnik gniazd 12 V). Jeśli wszystkie gniazda 12 V działają, problem prawdopodobnie nie leży w bezpieczniku 1 o natężeniu 110A. --g

#11 ·
Zasilanie tylnych paneli bezpieczników nie jest zależne od zapłonnika przerwy w akumulatorze N253 na tym schemacie okablowania:
Image

Czarny kabel po prawej stronie na dole zdjęcia zasila zacisk rozruchowy akumulatora U6 w komorze silnika.

Bezpiecznik 1 to połączenie najbliższe akumulatorowi rozrusznika, które zasila czerwone kable; jeden z tych czerwonych kabli powinien iść do uchwytu bezpiecznika 3 panelu bezpieczników F (czyli zasilanie zacisku 30 bez przełączania).

#14 ·
Film pokazuje dokładnie, o czym mówię. Już zdjąłem ten plastikowy panel trzymający F i obróciłem go do góry nogami, złącze jest w środku i w pełni osadzone. Pomijając wyjęcie tego środkowego brązowego elementu i sprawdzenie pinu zasilania indywidualnie, pomyślałem, że jakiś przekaźnik lub coś innego to wyzwala, ponieważ nie jest wysyłany żaden prąd.

Nie ma żadnych oznak uszkodzenia przez wodę.

Jeśli do tych bezpieczników nie jest wysyłany prąd, to oczywiście moje mmi i inne rzeczy nie będą działać, jak drzwi pasażera i kamera cofania. Skanowałem na vcds i zrobiłem test pętli optycznej, wszystko wyszło BŁĄD, zaktualizuję skan vcds, ale wyraźnie problemem są bezpieczniki.

#15 ·
Schemat okablowania mówi nam, że jeden z dwóch czerwonych kabli na zdjęciu idzie do połączenia (B272) w wiązce przewodów; stamtąd jeden przewód idzie do uchwytu bezpiecznika 3 (brązowy), drugi do bezpiecznika 40A S41 (H na schemacie) tylnej szyby.