Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
Status
Not open for further replies.
461 - 480 of 3,801 Posts
Przede wszystkim. Dziękuję za ogromny wysiłek congo i wszystkim innym, którzy przyczynili się do repozytoriów aktualizacji MMI.

Teraz mam A8 D4 MMI 3GP z systemem dźwiękowym Bang & Olufsen. Zgodnie z radą zawartą w instrukcji chciałem pominąć aktualizację systemu dźwiękowego, tak jak sugeruje Bose. Teraz, kiedy nie widziałem tego samego pliku, co w przewodniku dla Bose, bałem się usunąć cokolwiek innego, ponieważ nie byłem pewien, czy to właściwy plik.
Mimo to przeszedłem do pełnej instalacji. Mój B&O nadal odtwarza bez żadnych problemów. Dla mnie było więc bezpiecznie przeprowadzić instalację bez pomijania systemu dźwiękowego.

Ale dla systemu dźwiękowego Bang & Olufsen plik do pominięcia nazywałby się BO_D4

Pytanie:
W ustawieniach nawigacji Google Earth jest wyszarzone. Rozumiem, że aktualizacja Google Earth nie powiodła się i będę musiał zainstalować tylko plik gemmi?

Profesjonalna wskazówka: Kombinacja klawiszy reset MMI dla A8 to: Ton+prawy róg+pokrętło sterowania.

Save
Discussion starter · #463 ·
Spróbuj ponownie zainstalować komponent gemmi.

P.S. Wkrótce zaktualizuję oprogramowanie układowe, aby wykluczyć pakiet Sound System, włączyć zielone menu i umożliwić "Tryb zdefiniowany przez użytkownika" bez konieczności przechodzenia przez "Zielone menu".

Wyodrębnij tylko pierwszy - 001
Więc wciąż jestem bezradny/beznadziejny:
Spodziewałem się, że wyodrębnienie 7z spowoduje powstanie wielu plików, które skopiowałbym na kartę SD (i zrobiłbym to 20 razy dla zestawu plików .7z.00n na mega)
ale po wyodrębnieniu dostaję tylko jeden plik.... Więc przechodzę tylko z pliku .7z.00n do pliku .7z - jak dostać się do "wielu plików"?

Dzięki

Save
@congo Wielkie dzięki, kolego! :) @Kevblack Upewnij się, że wszystkie pobrane pliki są przechowywane w tym samym folderze. Wyodrębnij plik xxxx.7z.001 - Reszta również wyodrębni się automatycznie. Tylko żeby się upewnić, używasz komputera z systemem Windows, prawda?

Save
Upewnij się, że wszystkie pobrane pliki są przechowywane w tym samym folderze. Wyodrębnij plik xxxx.7z.001 - Reszta również wyodrębni się automatycznie.
@btedk
Bardzo dziękuję
To było to, próbowałem wyodrębnić pliki, gdy tylko zostały pobrane, więc nie miałem ich wszystkich razem w tym samym folderze....

Kiedy już wszystkie pobrałem, umieściłem je razem i wyodrębniłem pierwszy, wszystko przebiegło pomyślnie.

Nadgorliwość!

K

Save
fajnie... Spróbuję poszukać wersji do A8. Jakieś pomysły dotyczące zmian z k900 na k942?

Po przewinięciu kilku rosyjskich stron wydaje się, że zmieniono:
- IFS-EMG
- IFS-ROOT
- Chip MUIOC V850 + loader
- TMC CONFIG

Save
Yo Congo, zaktualizowałem oprogramowanie układowe do najnowszego k0900, w ogóle nie różni się od 612 lol. Zastanawiałem się, czy miałbyś czas przesłać mapy aus? Pozdrawiam

Wysłane z mojego HTC 2PS6200 za pomocą Tapatalk

Przeszedłem przez aktualizacje sekwencyjnie, za każdym razem zdefiniowane przez użytkownika i nie znalazłem danych bose ani BO do wykluczenia... Tak czy inaczej, moje b&o wciąż działa dobrze

Ok, myślę, że wszystko gotowe.....

Oprogramowanie układowe 900 gotowe na karcie SD 40 Mb/s.

Pytanie: Nie jestem pewien co do stanu zapłonu. Czy po prostu wkładam kluczyk do stacyjki, czy też zapłon powinien być włączony, aby uruchomić aktualizację oprogramowania układowego?

To samo dotyczy aktualizacji map?

Chcę mieć pewność, że w żaden sposób nie wyłączy się automatycznie w połowie aktualizacji.

Podłączę ładowarkę, ponieważ zakładam, że zatrzymanie w połowie aktualizacji oprogramowania układowego może być katastrofą, mimo że uważam, że mój poziom naładowania jest dobry....

Doceniam czas i wsparcie, zwłaszcza. @congo....

Save
Zrobiłem wszystkie aktualizacje bez włączania zapłonu.
Podłączyłem ładowarkę i spędziłem następne 1,5 godziny na aktualizacji.

• Like
Reactions: Kevblack
Save
OK, zaczął się dobrze - oprogramowanie układowe zaktualizowane. Przeszedłem prosto z 5xx (nie pamiętam dokładnej liczby) na 900 bez żadnych kroków pośrednich.
Wszystko w porządku - (choć zastanawiałem się, gdy ekrany na chwilę przełączyły się na niemiecki podczas procesu!)
Zielone menu reaktywowane... więc wszystko gotowe...

ALE
Zanim zrobiłem mapy, chciałem w końcu sprawdzić kilka rzeczy:

Jakie jest najnowsze myślenie na temat usuwania starej mapy i partycji? W wątku niektórzy wydają się to robić, a niektórzy nie.....

W instrukcji jest napisane "Oprogramowanie MU powinno mieć teraz 900"
W moim menu inżynieryjnym jest teraz "Oprogramowanie MU: 0941" - Zakładam, że jest OK?

Chciałem sprawdzić dokładne kroki aktywatora, ponieważ nie jest to dla mnie jasne z instrukcji...
I jest dużo czerwonego tekstu o zablokowaniu jednostki MMI!
Myślę, że to jest:
Po pełnej instalacji map (tj. proces został wykonany do momentu kliknięcia "anuluj dokumentację")
Włącz zapłon
Włóż kartę SD z aktywatorem do gniazda 1
poczekaj około 15 sekund
potem MMI wyłączy się i uruchomi ponownie
Po ponownym uruchomieniu wyjmij kartę SD
Nawigacja powinna teraz działać
Wybierz się na przejażdżkę, aby GPS odebrał lokalizację
Użyj VCDS, aby wyczyścić kody błędów
Zrelaksuj się

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie.

Save
Discussion starter · #477 ·
Zaktualizowałem temat i dodałem zmodyfikowaną wersję pakietów oprogramowania.
Wszystkie z usuniętymi aktualizacjami systemu dźwiękowego, włączonym Zielonym Menu i aktywowanym trybem zdefiniowanym przez użytkownika.
Pozdrowienia.

461 - 480 of 3,801 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.