Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
1,381 - 1,399 of 1,583 Posts
Cześć Kongo, przepraszam, że przeszkadzam. Mam q2 2019 z dołączonym urządzeniem MHS2_ER_AU_P2035 mu 0235. Zastosowałem aktywator Kongo wewnątrz karty SD sformatowanej w Fat32. Jednak gdy przechodzę do czerwonego menu, aby wybrać kartę SD, nie znajduje jej. Oczywiście, jeśli włożę kartę SD z zaktualizowanymi mapami, nie odczytuje ich. Odczytuje jednak pliki z fabrycznej karty SD 2019. Jak mogę to rozwiązać, aby zaktualizować mapy? Dziękuję bardzo.

Cześć Congo, przepraszam, że zawracam ci głowę. Mam q2 2019 z dołączoną jednostką MHS2_ER_AU_P2035 mu 0235. Zastosowałem aktywator Congo wewnątrz karty SD sformatowanej w Fat32. Jednak gdy przechodzę do czerwonego menu, aby wybrać kartę SD, nie znajduje jej. Oczywiście, jeśli włożę kartę SD z zaktualizowanymi mapami, nie odczytuje ich. Odczytuje jednak pliki z karty SD OEM 2019. Jak mogę to rozwiązać, aby zaktualizować mapy? Bardzo dziękuję.
rozwiązane. Sformatuj kartę SD z aktywatorem w formacie fat32, zamiast umieszczać ją w Ex-fat. Bardzo dziękuję

Bracie, przejdź do pierwszego postu Congo, tam jest jego początkowe przemówienie. Jeśli klikniesz "zobacz więcej" poniżej, pliki się pojawią. Pobierz aktywator i mapy. Potrzebujesz 2 karty SD, jedną o pojemności co najmniej 16 GB lub możesz użyć oryginalnej, na której umieścisz mapy. (Oczywiście karta SD sformatowana w FAT32 dla map. Na drugiej karcie SD o pojemności 1/2 GB nie ma znaczenia, umieść 3 pliki aktywatora (karta SD sformatowana w exFat). Włącz samochód, włóż małą kartę SD i wszystko robi się samo. Kiedy pojawi się zielony ekran z napisem "success" poniżej w języku angielskim, wyjmij kartę SD, poczekaj, aż radioodtwarzacz uruchomi się ponownie i włóż mapy. Gotowe

Aktualizacja:
aktualna wersja 2.5

Jeśli używałeś wersji starszej niż 2.3, zaleca się zainstalowanie tej.
Od wersji 2.2 i wyżej istnieje opcja usunięcia załatanych plików w przypadku, gdy urządzenie nie działa poprawnie lub wchodzi w pętlę restartu.
Aby to zrobić, weź pustą kartę SD i utwórz na niej pusty plik o nazwie "remove", włóż tę kartę SD do urządzenia i uruchom je ponownie. Po uruchomieniu poprawka powinna zostać usunięta, a przy następnym uruchomieniu uruchomi się oryginalne oprogramowanie. Dotyczy to tylko sytuacji, gdy coś pójdzie nie tak z pamięcią flash, ponieważ istnieją pewne
zdarzenia, które mogą powodować uszkodzenie danych i może to wpłynąć na proces SWaP.

Co nowego w wersji 2.5 - Wydaje się, że w starszych wersjach oprogramowania istnieją warunki, które mogą uniemożliwić uruchomienie urządzenia po pierwszym ponownym uruchomieniu. Ta wersja ma na celu wyeliminowanie tego ryzyka. Nie ma potrzeby ponownej instalacji, ten "błąd" może zostać uruchomiony tylko podczas instalacji, a nie po niej.

Co nowego w wersji 2.4[/B] - dodano kontrolę, aby uniknąć potencjalnych błędów, w których urządzenie może nie uruchomić się po pierwszym ponownym uruchomieniu. Chociaż był tylko jeden przypadek i nie zweryfikowano, że użyto najnowszej wersji aktywatora, zdecydowałem się wprowadzić niewielką zmianę, aby uniknąć takich przypadków. Nie ma potrzeby ponownej instalacji, ten "błąd" może zostać uruchomiony tylko podczas instalacji, a nie po niej.

Co nowego w wersji 2.3 - przeniesiono załatane pliki z partycji trwałości do partycji ffs. Chociaż nigdy nie miałem takiego przypadku, istnieje możliwość, że uszkodzenie danych może wystąpić w partycji trwałości. Jeśli używasz wersji 2.2, jesteś w miarę bezpieczny, ponieważ w przypadku wystąpienia problemu zawsze możesz ją usunąć. Proces jest udokumentowany w paragrafie "Awaryjne usuwanie" instrukcji.

Co nowego w wersji 2.2 - obsługa poprawek dla prawie wszystkich wersji oprogramowania. Opcja awaryjnego usuwania.
Przepraszam za moją niewiedzę, ale jaka jest najnowsza wersja oprogramowania? Czy aktualizacje są dobre dla wszystkich wersji?
Moja to mhs2_eu_au_p0120.
Dziękuję

Przepraszam za moją niewiedzę, ale jaka jest najnowsza wersja oprogramowania? Czy aktualizacje są dobre dla wszystkich wersji?
Mój to mhs2_eu_au_p0120.
Dziękuję
dla twojego aktualnego oprogramowania, znajdź ostatnią aktualizację tutaj na stronie 1, to => MHS2_ER_AU_K0129
MHS2_ER_AU_K0129_MU159
Oprogramowanie pasuje do wszystkich MHS2_ER_AU_X01xx
MHS2_ER_AU_P2035_MU235
Oprogramowanie pasuje do wszystkich MHS2_ER_AU_X04xx & X1xxx

Cześć, czy możecie mi pomóc? Potrzebuję nowych map dla MHS2_EU_AU_K0129

Oprogramowanie MU: 0159
Czy przeczytałeś pierwszy post w tym temacie?
Znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje.

• Like
Reactions: boguslaw.pol
Cześć,

mam zamiar użyć Patcha dla mojego obecnego systemu (MHS2_ER_AU_P1242), aby aktywować carplay i zaktualizować mapy.

Zastanawiałem się, czy można zmienić obecne podstawowe pokrętło regulacji oświetlenia na pokrętło kolorów (pokazane na zdjęciu)?
Może poprzez aktualizację MMI?
Czy masz jakieś pomysły?

Z poważaniem :)

Attachments

Cześć,

mam zamiar użyć Patcha dla mojego obecnego systemu (MHS2_ER_AU_P1242), aby aktywować carplay i zaktualizować mapy.

Zastanawiałem się, czy jest możliwość zmiany obecnego podstawowego pokrętła regulacji oświetlenia ambient na pokrętło kolorów (pokazane na zdjęciu)?
Może poprzez aktualizację MMI?
Czy masz jakieś pomysły?

Z poważaniem :)
Problem z kodowaniem
Znalazłem to na innym forum:
Wybierz jednostkę sterującą 09 (Centralna elektryka)
Kodowanie długie jednostki sterującej
Bajt 17
Bit 3 Aktywuj - ustawienia MMI
Bit 2 Aktywuj - oświetlenie przedniego podnóżka
Bit 1 Aktywuj - oświetlenie drzwi
Wybierz jednostkę sterującą 5F (infotainment)
Adaptacja
Wybierz kanał (6) Obsługa menu wyświetlania menu pojazdu_oświetlenie otoczenia
wartość do dostosowania aktywowana
Wybierz kanał (8) Obsługa menu wyświetlania menu pojazdu_oświetlenie otoczenia_ponad_progiem_wysokim
Kanał (15) lista funkcji pojazdu BAP interieur_light_0x08 Wybierz

Cześć, bardzo dziękuję za pracę, którą w to włożyłeś. Zaktualizowałem mój FW do p2035, zainstalowałem aktywator i z powodzeniem korzystam z mapy 2024. Mój jedyny problem, w którym mam nadzieję, że ktoś może pomóc, polega na tym, że od czasu aktualizacji do p2035 z p0463 nie mogę już połączyć telefonu przez Bluetooth do zestawu głośnomówiącego, łączy się tylko z mediami. Po sprawdzeniu profili wszystkie są wyszarzone, z wyjątkiem odtwarzacza multimediów, a opcja telefonu na ekranie przywracania ustawień fabrycznych jest również wyszarzona. Po wybraniu telefonu z panelu sterowania zostaję tylko z ekranem z komunikatem "proszę czekać".

Przed aktualizacją do p2035 telefon zawsze potrzebował 5 minut, zanim połączył się z zestawem głośnomówiącym, co było frustrujące, dlatego próbowałem zaktualizować FW, aby mieć nadzieję na rozwiązanie tego problemu i umożliwić natychmiastowe połączenie telefonu. Teraz nie mam w ogóle połączenia z zestawem głośnomówiącym.

Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana.
Cześć, tylko szybka aktualizacja, aby pomóc wszystkim innym, którzy mają ten sam problem, który miałem. Udało mi się rozwiązać problem z brakiem połączenia telefonicznego po aktualizacji FW, używając obdeleven, wybierając moduł sterowania 5F, wybierając adaptację, a następnie przechodząc do "Telefon". Było to ustawione na "Aktywna usługa danych i języka". Zmieniłem to na "Wyłączone", zrestartowałem MMI i zestaw głośnomówiący telefonu połączył się natychmiast. Wszystko działa teraz dobrze z najnowszym FW i danymi map zgodnie z instrukcjami congo.

Dzięki za pomoc, którą otrzymałem.

Cześć wszystkim,

Próbuję aktywować mapę/nawigację w moim Audi A4 z 2017 roku. Został on dostarczony z oficjalną kartą SD z mapami Audi 2018, ale po wejściu do nawigacji zaczyna się inicjalizacja, a następnie po prostu mówi, że nie jest włączona. Czy jest coś, co mogę zrobić, aby ją włączyć? Nie rozumiem, co robi Aktywator ani jak go zastosować.

MHS2_ER_AU_P0470

MU Software 0191

Dzięki z góry

1,381 - 1,399 of 1,583 Posts