Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
1,221 - 1,240 of 1,583 Posts
Witaj,
Skończyło się na tym samym błędzie: "Nieprawidłowa nawigacja danych".

Używam tej samej karty SD, której używałem z mapami z 2023 roku, czyli karty micro sd z adapterem i sformatowanej za pomocą Maca.

Widzę, że zaleca się używanie komputera i standardowej karty SD, to prawda. Mimo to moja działała bez zarzutu.
Szczerze mówiąc, nie wszystkie adaptery działają, tylko niektóre.
Ponadto sformatowałem przez terminal za pomocą

sudo newfs_msdos -F 32 -c 8 -v AUDI /dev/disk5s1

tak więc jest to FAT32 z alokacją 4096 bajtów.

Ponownie, działało bez zarzutu... do teraz.
Przy tej samej procedurze nie działa z nowymi mapami i przestało działać ze starymi :|

Nie mogę znaleźć problemu.

Szukam karty SD 32 GB, ale nie mogę żadnej znaleźć w domu :) Kupię jedną...
Rozwiązano.
Używanie karty micro SD z adapterem i usunięcie wszystkich ukrytych folderów, które macos dodaje do urządzeń wymiennych

Cześć @alex-07,
Chcę użyć nowych map. Zeszłego lata używałem aktywatora i map 2023. Czy potrzebuję teraz nowego aktywatora, czy po prostu włożyć nowe mapy 2024 na kartę SD bez niczego innego?
Dziękuję
Jeśli aktywator congo był zainstalowany i NIE zainstalowano nowego oprogramowania, to aktywowane FEC nadal działają!
więc musisz tylko usunąć stare mapy z karty SD i skopiować nowe mapy na kartę SD, a następnie włożyć ją do gniazda karty SD 1 i będzie działać
aktualizacja map

Jeśli aktywator congo został zainstalowany i NIE zainstalowano nowego oprogramowania, to aktywowane FEC nadal działają!
Więc wystarczy usunąć stare mapy z karty SD i skopiować nowe mapy na kartę SD, a następnie włożyć ją do gniazda karty SD 1 i będzie działać
Dziękuję za szybką odpowiedź, to był aktywator congo, nie dotykałem oprogramowania, stare jest dla mnie w porządku.

Cześć, przez pomyłkę zaktualizowałem MHS2_ER_AU_P2035, ponieważ nie zauważyłem, że ta wersja uniemożliwiała mi korzystanie z Google Earth. Chciałbym więc zainstalować poprzednią wersję MHS2_ER_AU_P1242, ale w ogóle nie zrozumiałem samouczka "downgrade". Jak i gdzie należy wprowadzić zmiany? w pliku "metainfo2.txt" w folderze "MHS2_ER_AU_P1242", a następnie uruchomić ponownie aktualizację? Czy nie można po prostu zresetować systemu z samochodu? (ustawienia fabryczne?). Z góry dziękuję.

Witaj, przez pomyłkę zaktualizowałem MHS2_ER_AU_P2035, ponieważ nie zauważyłem, że ta wersja uniemożliwia mi korzystanie z Google Earth. Chciałbym więc zainstalować poprzednią wersję MHS2_ER_AU_P1242, ale w ogóle nie zrozumiałem samouczka "downgrade". Jak i gdzie należy wprowadzić zmiany? w pliku "metainfo2.txt" w folderze "MHS2_ER_AU_P1242", a następnie uruchomić ponownie aktualizację? Czy nie można po prostu zresetować systemu z samochodu? (ustawienia fabryczne?). Z góry dziękuję.
nie, to nie jest tak proste jak zwykły reset/ustawienia fabryczne
przeczytaj spoiler "Basic downgrade instruction" z #1 i potrzebujesz menu SWDL (część menu testowego), jest to część, jeśli masz tryb deweloperski zakodowany/aktywowany za pomocą narzędzia diagnostycznego, takiego jak VCDS lub Obdeleven

nie, nie tak łatwo jak po prostu zresetowanie/ustawienia fabryczne
przeczytaj spoiler "Basic downgrade instruction" z #1 i potrzebujesz menu SWDL (część menu testowego), jest to część, jeśli masz tryb programisty zakodowany/aktywowany za pomocą narzędzia diagnostycznego, takiego jak VCDS lub Obdeleven
Witaj, dziękuję za odpowiedź. Potrzebujesz więc gwoździa OBD? Pozdrawiam.

potrzebujesz narzędzia/urządzenia/adaptera do aktywacji trybu programisty, nie widzisz linku do filmu, który zamieściłem?
Jeśli widzisz Menu SWDL, nic więcej nie potrzeba, jeśli nadal było aktywowane
Jeszcze raz dziękuję. Ponieważ nie władam w pełni językiem angielskim, nie zrozumiałem wszystkiego z filmu.

Cześć, dzięki za zasób. Z powodzeniem zaktualizowałem moje MMI za pomocą twojego oprogramowania i chciałem ci za to podziękować. Zastanawiałem się, czy ty (lub ktokolwiek tak naprawdę) miałbyś przypadkiem plik nawigacyjny dla Ameryki Północnej. Mieszkam w Kanadzie, a moje audi nie miało fabrycznie nawigacji, ale jest obsługiwane przez twój aktywator.

Dzięki.

Witaj, dziękuję za zasób. Z powodzeniem zaktualizowałem moje MMI za pomocą twojego oprogramowania i chciałem ci za to podziękować. Zastanawiałem się, czy ty (lub ktokolwiek tak naprawdę) miałbyś przypadkiem plik nawigacyjny dla Ameryki Północnej. Mieszkam w Kanadzie i moje audi nie miało fabrycznie nawigacji, ale jest rzeczywiście obsługiwane przez twój aktywator.

Dzięki.
mibsolution[dot]one aby pobrać mapy

mibsolution[dot]one do pobierania map
Tak, teraz "inicjalizacja nawigacji" zawiesza się na 11% (nawet bez włożonej karty SD). Próbowałem już wielokrotnie uruchamiać ponownie. Kodowanie jest w porządku. Jednak jeden kod błędu w Multimedia (5F). Mówi "moduł sterujący nieprawidłowo zakodowany" (U101400). Mój urządzenie działa na oprogramowaniu układowym US.

Cześć wszystkim,

Mam Audi A5 2019 z numerem seryjnym: MHS2_ER_AU_P2035, aktywowałem klucz i mapy 2024 i próbowałem aktywować ekran nawigacji na "małym wirtualnym kokpicie" za pomocą VCDS.

-kompas jest włączony
- Dostosowałem go za pomocą VDCS, tak jak jest napisane w instrukcji keyactivatora.
-Kiedy używam [ na kierownicy, pokazuje mi: Kompas, Ostatni cel i Ulubione bez mapy.

Czy możesz mi pomóc z tym, co pominąłem lub co powinienem zrobić? Dzięki!

Cześć wszystkim,

Mam Audi A5 2019 z SN: MHS2_ER_AU_P2035, aktywowałem klucz i mapy 2024 i próbowałem aktywować ekran nawigacji na "małym wirtualnym kokpicie" za pomocą VCDS.

-kompas jest włączony
- Dostosowałem się do VDCS, jak napisano w instrukcji keyactivatora.
-Kiedy używam [ na kierownicy, pokazuje mi: Kompas, Ostatni cel i Ulubione bez mapy.

Moglibyście mi pomóc, co pominąłem lub co powinienem zrobić? Dzięki!
na małym FIS (bez kierownicy MuFuPlus) nie widać map, możliwa jest tylko nawigacja strzałkowa

1,221 - 1,240 of 1,583 Posts