Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
1,201 - 1,220 of 1,583 Posts
Cześć. Jestem właścicielem audi a4 b9, na którym w zeszłym tygodniu zainstalowałem mhs2 (bez bose ani B&O) z preinstalowanym oprogramowaniem 0235 i wszystko działało. Niestety wczoraj załatałem system łatką congo, aby móc zainstalować aktualizacje map, wszystko poszło dobrze, bez błędów i zielony ekran końcowy. Potem dźwięk przestał działać. Próbowałem zresetować i zdiagnozować za pomocą obdelevan, dziwne, że dźwięk działa przez kilka sekund, gdy skanuję 5f ECU. Co mogę zrobić?

Znowu ja. Po pierwsze chcę wam podziękować, jak już wspomniałem wcześniej wszystko działało bez zarzutu, najnowsze mapy, android auto, nie mogę być bardziej szczęśliwy :) Jesteście niesamowici.

Do mojego pytania, już przeszukałem cały internet, może źle to zrobiłem^^.

Mam starą kartę SD audi z mapami z 2017 roku. Czy ta karta SD nadaje się do muzyki lub map z 2024 roku, czy mogę tylko wyrzucić to do kosza? :D

Miłego weekendu!

Znowu ja.
Po pierwsze chcę wam podziękować, jak już wspomniałem wcześniej wszystko działało bez zarzutu, najnowsze mapy, android auto, nie może być bardziej szczęśliwy :) Jesteście niesamowici.

Do mojego pytania, już przeszukałem cały internet, może źle to zrobiłem^^.

Mam starą kartę SD audi z mapami z 2017 roku. Czy ta karta SD nadaje się do muzyki lub map z 2024 roku, czy mogę tylko wyrzucić to do kosza? :D

Miłego weekendu wam życzę
Możesz użyć tej starszej karty SD do muzyki, a nawet map, jeśli ma > 16 GB, nowe mapy stają się coraz większe, więcej szczegółów i dróg.

Witaj i bardzo dziękuję za odpowiedź.
Dlaczego chcesz zaktualizować oprogramowanie, jakie są korzyści z tego?
Czy instaluję również aktywator z kartą SD? I czym jest aktywacja fec? Jestem w tym zupełnym nowicjuszem.
Witaj, czy udało Ci się aktywować aplikację connect? Uruchomiłem i zainstalowałem 3 różne wersje, które pobrałem z mega, ale żadna z nich nie działa, wciąż wyświetla się informacja, że potrzebny jest klucz aktywacyjny

Witaj, czy udało Ci się aktywować aplikację connect? Uruchomiłem 3 różne wersje, które pobrałem z mega i zainstalowałem, ale żadna z nich nie działa, wciąż mówi, że potrzebny jest klucz aktywacyjny
Jaka wersja oprogramowania na MMI?
Jaka to jednostka, jednostka MST2 z nawigacją?
Robisz to źle, łatwo to rozwiązać, używając standardowych kart SD z FAT32 (nie micro sd, nie adapter, nie mac-pc)

Jaka wersja oprogramowania na MMI?
Jaki to moduł? Moduł MST2 z nawigacją?
Robisz to źle, łatwo to rozwiązać, używając standardowych kart SD z FAT32 (nie micro sd, nie adapter, nie mac-pc)
Cześć Alex, dzięki za odpowiedź. Próbowałem 3 wersji Congo i Duke: VIN Bug, Lazarus i unbroken, żadna z nich nie zdołała aktywować app connect, następnie spróbowałem aktualizacji GEM i toolbox... jest zainstalowana, jak widać w aktualizacjach oprogramowania, ale nadal prosi o klucz aktywacyjny. Zamówiłem standardową kartę SD, więc mogę spróbować instalacji z nią. Samochód to VW Caravelle z 2016 roku, który kupiłem z drugiej ręki...
Image
Image
Image

Cześć Alex, dzięki za odpowiedź. Próbowałem 3 wersji Congo i Duke: VIN Bug, Lazarus i unbroken, żadna z nich nie zdołała aktywować app connect, następnie spróbowałem aktualizacji GEM i toolbox... jest zainstalowana, jak widzę w aktualizacjach oprogramowania, ale nadal prosi o klucz aktywacyjny. Zamówiłem standardową kartę SD, więc mogę spróbować z nią instalacji. Samochód to VW Caravelle z 2016 roku, który kupiłem z drugiej ręki... View attachment 188716 View attachment 188717 View attachment 188718
Całkowicie się mylisz na tym forum i w wątku MHS2!
Twoja jednostka to Technisat, więc aby to zrobić, użyj tego fw MST2_EU_VW_PQ_P0254T_3G0919360GT.7z ( wszystkie informacje znajdziesz tutaj: )
Po aktualizacji użyj poprawki karty SD VW_PQ_P0254T_FEC_ALL_CID_OFF_FIXED.7z ( znajdziesz ją tutaj: )
Miłej zabawy, następnym razem przeczytaj lepiej wątek

Czy to normalne, że samochód za każdym razem, gdy go uruchamiasz (jeśli uruchamiasz z widokiem nawigacji), wyświetla "Inicjalizacja systemu nawigacji ... %"? Nie trwa to długo, może 20-30 sekund. Zastanawiam się jednak, czy tak jest również w przypadku fabrycznej nawigacji?

Czy to normalne, że samochód za każdym razem, gdy go uruchamiasz, wyświetla "Inicjalizacja systemu nawigacji ... %" (jeśli uruchamiasz z widokiem nawigacji)? Nie trwa to długo, może 20-30 sekund. Zastanawiam się tylko, czy tak jest również w przypadku fabrycznie zainstalowanej nawigacji?
Tak, to normalne

• Like
Reactions: RidgeF
Witaj, mam MHS2_ER_AU_P1242, oprogramowanie MU: 0213. Użyłem aktywatora (bez problemów, dziękuję), widzę wiele nowych kodów aktywacyjnych w czerwonym menu. Następnie pobrałem P330_N60MIBSCALE1_EU_NT_Q3.22 ECE_2023-2024 (V03959803PR) i P350_N60MIBSCALE1_EU_NT_Q1.23 ECE 2024 (V03959803PS). Próbowałem obu wersji (osobno).

Skopiowałem wszystkie dane na kartę SD sformatowaną do FAT32. Kiedy próbuję uruchomić nawigację, pojawia się komunikat "Dane nawigacyjne są nieprawidłowe".

Mam inną kartę SD z oryginalnymi mapami Audi 2018 i działa dobrze (miałem nawigację aktywowaną od czasu zakupu samochodu, po prostu użyłem aktywatora, aby włączyć opcję korzystania z nowych map).

Jakieś pomysły, co może być nie tak?

Dziękuję bardzo (próbowałem tu wszystko przeczytać, ale jeszcze nie znalazłem rozwiązania)
Miałem dokładnie ten sam problem, postępowałem zgodnie ze wszystkimi zaleceniami. Fat32 itp., pobrałem każdą mapę, ale otrzymuję "dane nawigacyjne są nieprawidłowe" ze wszystkimi z nich. Jeśli ktoś odniósł sukces i ma zapasową oryginalną kartę mapy nowszą niż 2016, byłbym wdzięczny za jej otrzymanie.

. Chciałbym powiedzieć, że uwielbiam pracę, którą wykonałeś z aktywatorem. Użyłem go w wielu samochodach, jednak użyłem go w Golfie gtd z 2018 roku i teraz utknął na ekranie startowym. Czy jest jakiś sposób, aby to naprawić? Może sposób na automatyczne uruchamianie oprogramowania? Co jeśli pobrałem oryginalny plik oprogramowania na kartę SD, czy to zadziała? Oprogramowanie układowe to MST2_EU_VW_P0891D, jednak nie mogę uzyskać dostępu do mibsolution.one

Mam nadzieję, że używasz standardowej karty SD z FAT32 (nie micro sd, nie adaptera, nie mac-pc!)
Witaj,
Zakończyłem z tym samym błędem: "Nieprawidłowa nawigacja danych".

Używam tej samej karty SD, której używałem z mapami z 2023 roku, czyli micro sd z adapterem i sformatowaną za pomocą komputera Mac.

Widzę, że zaleca się używanie komputera PC i standardowej karty SD, to prawda. Mimo to moja działała bez zarzutu.
Szczerze mówiąc, nie wszystkie adaptery działają, tylko niektóre.
Ponadto sformatowałem przez terminal za pomocą

sudo newfs_msdos -F 32 -c 8 -v AUDI /dev/disk5s1

tak więc jest to FAT32 z alokacją 4096 bajtów.

Ponownie, działało bez zarzutu... do teraz.
Przy tej samej procedurze nie działa z nowymi mapami i przestało działać ze starymi :|

Nie mogę rozgryźć problemu.

Szukam karty SD 32 GB, ale nie mogę żadnej znaleźć w domu :) Kupię jedną...

1,201 - 1,220 of 1,583 Posts