Na desce rozdzielczej po prawej stronie ekranu znajduje się przycisk (ustaw). Po naciśnięciu przełącza się przez takie rzeczy jak olej/akumulator itp. Co to robi i co to znaczy? Przejrzałem książkę, ale nic nie znalazłem.
Cóż, dobrze, że mam kopię PDF instrukcji obsługi '16 A5_S5 w chmurze. Oto, co znalazłem w instrukcji obsługi:Na desce rozdzielczej po prawej stronie ekranu wyświetlacza znajduje się przycisk (set), po naciśnięciu którego przechodzi przez takie rzeczy jak olej/akumulator itp. Co on robi i co to oznacza? Szukałem w książce, ale nic nie znalazłem
Przycisk SET wykonuje następujące funkcje:
Włączanie czasu, daty, wyświetlania temperatury i licznika kilometrów:
Wyświetlacz pojawia się na około 30 sekund po naciśnięciu przycisku SET przy wyłączonym zapłonie.
Uruchamianie sekwencji Auto-Check:
System Auto-Check stale monitoruje niektóre indywidualne funkcje i komponenty pojazdu, gdy zapłon jest włączony i gdy pojazd się porusza.
Po włączeniu zapłonu można uruchomić „sekwencję Auto-Check” naciskając przycisk SET. Możesz wykonać sekwencję Auto-Check, gdy pojazd stoi w miejscu i zapłon jest włączony lub gdy pojazd porusza się wolniej niż 3 mph (5 km/h).
Ponadto wyświetlana jest liczba kluczy zainicjowanych dla Twojego pojazdu. L2 3/3 oznacza, że zainicjowano trzy klucze. Ta funkcja umożliwia kupującym używane samochody upewnienie się, że otrzymali wszystkie klucze.
Jeśli na przykład otrzymasz tylko dwa klucze, powinieneś zabrać pojazd i istniejące klucze do autoryzowanego dealera Audi, aby wyłączyć brakujący klucz. Ważne jest również, aby powiadomić firmę ubezpieczeniową o stracie.
Ustawianie ostrzeżenia o prędkości:
Krótkie naciśnięcie przycisku SET pozwala ustawić próg 1 ostrzeżenia o prędkości podczas jazdy (przejdź do strony 80). Utrzymując nacisk na przycisk SET, usuwasz próg ostrzeżenia.
Ostrzeżenie o prędkości #2:Maksymalna prędkość pozostaje zapisana do momentu zmiany poprzez ponowne krótkie naciśnięcie przycisku SET lub usunięcia poprzez długie naciśnięcie przycisku.
W przypadku Ostrzeżenia o prędkości #2, po prostu upewnij się, że jest ustawione na '0'.
Dzięki za info, zmienię na "0" w sekcji MMI i dam znać.Matt,
Istnieją dwa ustawienia ostrzeżeń o prędkości. Ponieważ nie wspomniałeś o wejściu do MMI, aby usunąć jakiekolwiek ustawienia prędkości, uważam, że Twoje Ostrzeżenie o prędkości #2 jest aktywne. Mówię to, ponieważ instrukcja, którą wykonałeś za pomocą przycisku SET na desce rozdzielczej między klastrami, dotyczy tylko Ostrzeżenia o prędkości #1. Zgodnie z instrukcją, oto kroki, aby anulować ostrzeżenia o prędkości:
Ostrzeżenie o prędkości #1:
Ostrzeżenie o prędkości #2:
W przypadku Ostrzeżenia o prędkości #2 , po prostu upewnij się, że jest ustawione na '0'.