Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all, apologies I’m new here and don’t know a great deal about the cars. I am away from home (approx 200 miles) and my car showed low oil pressure message approx 3 times since yesterday and I am terrified that I damaged the engine. Oil level is apparently in tact ( I only checked what the computer says I have no dipstick) and car seems to be driving ok but I do not know if the engine sounds any different or not. Once message popped up I switched the engine off, after a moment or two I switched back on and message was gone and no control light of oil was displayed in red. At this stage everything is shut here in Lake District where I am actually but I will try to locate a mechanic in the morning. I wanted to ask if anyone had this problem, is it common? Any views as to whether it is an oil pump or a faulty sensor ? I would appreciate any support as I’m so stressed and have a child with me so I’m hoping I can make it back home. I’m driving a5 tdi 2.0 2013
 

·
Premium Member
Joined
·
3,266 Posts
Goodness sweet lady no worries!!!! These cars are great BUT sometimes they send wierd messages so dont worry. If the car has a major problem then she will go into the so called "limp mode" which enables you to drive home but very slowly. Sometimes they have a false contact which can provoke these stupid messages. Find a good VAG specialist and book her in for a check over bot dont worry, all is good!!!
 
1 - 2 of 2 Posts
Top