Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
2,061 - 2,080 of 2,925 Posts
Niektórzy sprzedawcy już sprzedają mapę 23/24.
Przypuszczam, że możliwe jest, że ETKA się myli w tej kwestii, ale 8R0060884KL (dodano 1 grudnia 22) to ostatnia znana baza danych nawigacyjnych MMI3GP dla Europy. Sprzedawcy nazywający -KL "2023/2024" albo kłamią, albo nie wiedzą, o czym mówią. Z drugiej strony, przynajmniej wy macie dostęp do wersji 2023 -- NAR 2023 (-KM) jest tutaj jak dotąd nieosiągalny. --g

@JohnS4 -- Oczywiście, Audi & H-B w pewnym momencie zakończy aktualizacje navdb MMI3G/3GP, chociaż systemy MMI3GP były montowane w Q3 do roku modelowego 2018. --g

Szybkie pytanie (miejmy nadzieję)

Próbuję zaktualizować A1 mojego partnera z 2010 roku i mam problem z zmieszczeniem wszystkiego na karcie SD. Usunąłem już foldery LIT1-4, ale wciąż brakuje 1,6 GB. (Karta SD pokazuje 29,7 GB, pliki mają 31,3 GB).

Czy jest coś jeszcze, co mogę bezpiecznie usunąć?

Dla informacji, samochód jest obecnie na HN+_EU_AU210_P0352 (do aktualizacji po naładowaniu tabletu vcds), a mapy to obecnie 8R0060884N ECE 5.12.5.

... Usunąłem już foldery LIT1-4, ale wciąż brakuje 1,6 GB. (Karta SD pokazuje 29,7 GB, pliki mają 31,3 GB).
Czy jest coś jeszcze, co mogę bezpiecznie usunąć?
...
Jest to już dobrze udokumentowane. Jeśli komponent ma dwie wersje (jedną dla HNav, drugą dla HN+), usuń foldery HNav. Jeśli jesteś sprytny, spójrz na plik MMI3GP/metainfo2.txt, aby uzyskać wskazówki, które pakiety należy uwzględnić na karcie SD dla instalacji MMI3GP. --g

Jest to już dość dobrze udokumentowane. Jeśli komponent ma dwie wersje (jedną dla HNav, drugą dla HN+), usuń foldery HNav. Jeśli jesteś sprytny, spójrz na plik MMI3GP/metainfo2.txt, aby uzyskać wskazówki dotyczące tego, które pakiety należy uwzględnić na karcie SD do instalacji MMI3GP. --g
Doceniam to, dziękuję!!
Tak naprawdę zacząłem kopiować na kartę 64 GB, którą ponownie podzieliłem na 31,3 GB, więc równie dobrze mogę spróbować najpierw tego, zaktualizuję tutaj odpowiednio.

@Lincoln_DJ -- Systemy MMI3GP powinny móc odczytywać karty SD o pojemności 64 GB sformatowane jako FAT32, ponieważ w ten sposób dystrybuowane i przeznaczone do użytku są nośniki SD firmy Audi/Harman-Becker. --g

@Lincoln_DJ -- Systemy MMI3GP powinny móc odczytywać karty SD o pojemności 64 GB sformatowane jako FAT32, ponieważ w ten sposób dystrybuowane i przeznaczone do użytku są nośniki SD firmy Audi/Harman-Becker. --g
Dobrze wiedzieć.

Karta 64 GB po ponownym podziale działała i tak. Sprawdziłem również pliki metadanych i wygląda na to, że można usunąć 3 foldery CTY dla HN+ 👍

Tak naprawdę nie rozumiem, co robić.
Czy możliwe, że umieściłem ten nieskompresowany plik na karcie?
Jeśli tak... Nie wiem, jak to uruchomić.
Wyodrębnij plik ZIP bezpośrednio na pustą kartę SD FAT32, uruchom system MMI, poczekaj, aż wszystkie funkcje zostaną w pełni uruchomione (po 3 minutach), włóż kartę SD do otwartego gniazda i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Uruchom ponownie MMI po wyjęciu karty SD po zakończeniu skryptu poprawki. --g

Wyodrębnij plik ZIP bezpośrednio na pustą kartę SD FAT32, uruchom system MMI, poczekaj, aż wszystkie funkcje zostaną w pełni uruchomione (po 3 minutach), włóż kartę SD do otwartego gniazda i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Uruchom ponownie MMI po wyjęciu karty SD po zakończeniu skryptu poprawki. --g
Czy można to zrobić przed wprowadzeniem nowych mpas???
Chodzi o to, że zrobiłem to przed włożeniem map

Wygląda na to, że dobrze mi poszło... Nie jestem aż tak niezdarny
Teraz mam mapy... ale to wtedy, gdy mam dłuższą podróż... bo to zajmuje dużo czasu.

Teraz mam mały problem, który miałem już w ostatniej aktualizacji.... Plik, który pobrałem, ma 22,99 GB po kompresji, ale po dekompresji ma 37,8 GB i to wszystko nie mieści się na karcie SD 32 GB... innym razem można było usunąć kilka plików bez żadnych konsekwencji i wszystko działało tak samo!!!! Czy ktoś wie, co to były za pliki????

Czy można to zrobić przed wprowadzeniem nowych mpas???
Chodzi o to, że zrobiłem to przed włożeniem map
...
Tak, łatkę można wprowadzić przed aktualizacją navdb, ale należy przygotować się na uruchomienie aktualizacji z produkcyjnej bazy danych nawigacyjnych jako aktualizacji zdefiniowanej przez użytkownika - uważamy, że standardowa aktualizacja wymaga, aby proces vdev-logvolmgr był uruchomiony z prawidłowym plikiem FCS dla bieżącej navdb. --g

Teraz mam mały problem, który miałem już w ostatniej aktualizacji.... Plik, który pobrałem, ma 22,99 GB skompresowany, ale po rozpakowaniu ma 37,8 GB i to wszystko nie mieści się na karcie SD 32... innym razem można było usunąć kilka plików bez żadnych konsekwencji i wszystko działało tak samo!!!! Czy ktoś wie, co to były za pliki????
Proszę uważnie przeczytać tytuł posta. Istnieją listy plików: "Zobacz załączniki "3GP_Filelist.txt" (3GP) i "3GH_Filelist.txt" (3G High) w tym poście."

2,061 - 2,080 of 2,925 Posts