Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
1381 - 1400 of 1414 Posts

· Registered
Joined
·
5 Posts
NAR
6.20.1 2019/2020 MMI 3G ... here! If it asks for password then use this one -> 8R0060884GJ
Hi Congo, thanks for posting this stuff. Unfortunately, this map file appears to be missing several folders and won't install properly on my S4. The installer is looking for:
LIT_NAR
LIT2_NAR
LIT3_NAR
LIT4_NAR

But, the only folder present in the downloaded map pack is LIT4_NAR, and the update fails. Do you have a functional map pack for 3G High?
 

· Registered
Joined
·
6 Posts
Hi Congo, thanks for posting this stuff. Unfortunately, this map file appears to be missing several folders and won't install properly on my S4. The installer is looking for:
LIT_NAR
LIT2_NAR
LIT3_NAR
LIT4_NAR

But, the only folder present in the downloaded map pack is LIT4_NAR, and the update fails. Do you have a functional map pack for 3G High?
Did you manage to get the 3 missing folders? I am in the same situation.
 

· Registered
Joined
·
1 Posts
Hello Guys, i'm not abe to activate maps for 3G High. Attaching the logs from the script that @Dr.GER posted. Can someone help me. Thanks



/mnt/efs-system/etc:
total 5637
drwxrwxrwx 5 root 488 Jun 06 2013 browser
drwxrwxrwx 2 root 48 Jun 06 2013 imageInfo
drwxrwxrwx 2 root 312 Jun 06 2013 splashscreens
drwxrwxrwx 2 root 104 Jun 06 2013 version
-rw------- 1 root 25240 Jun 06 2013 166x76audi.ipod
-rw------- 1 root 12284 Jun 06 2013 DefaultScope.hbtc
-rw------- 1 root 4689 Jun 06 2013 DefaultScopeJ9.hbtc
-rw------- 1 root 1450 Jun 06 2013 DefaultSwdlScope.hbtc
-rw------- 1 root 9972 Jun 06 2013 IRCConfig.cfg
-rw------- 1 root 2795545 Jun 06 2013 NvDspCodecs.elf
-rw------- 1 root 584 Jun 06 2013 components.cfg
-rw------- 1 root 839 Jun 06 2013 componentsSWDL.cfg
-rw------- 1 root 190 Jun 06 2013 group
-rw------- 1 root 98 Jun 06 2013 hosts
-rw------- 1 root 1576 Jun 06 2013 iom.cfg
-rw------- 1 root 1335 Jun 06 2013 lastmode.properties
-rw------- 1 root 19969 Jun 06 2013 mme.conf
-rw------- 1 root 1946 Jun 06 2013 mmelauncher.cfg
-rw------- 1 root 296 Jun 06 2013 passwd
-rw------- 1 root 1191 Jun 06 2013 qdb-noHDD.cfg
-rw------- 1 root 1451 Jun 06 2013 qdb.cfg
-rw------- 1 root 27 Jun 06 2013 shadow



[ACTI] Copy file(s) to /mnt/sdcard10t12/var
cp: Copying /mnt/ifs-root/etc/mmi3g-srv-starter.cfg to /mnt/sdcard10t12/var/mmi3g-srv-starter.cfg
cp: Copying /mnt/efs-system/etc/mmelauncher.cfg to /mnt/sdcard10t12/var/mmelauncher.cfg
cp: Can't open source file. (/mnt/efs-system/sbin/mme-becker.sh)
cp: Copying /mnt/efs-persist/FSC/00040000.fsc to /mnt/sdcard10t12/var/00040000.fsc
cp: Copying /mnt/efs-persist/navi/db/acios_db.ini to /mnt/sdcard10t12/var/acios_db.ini
cp: Can't open source file. (/mnt/img-cache/gemmi/.config/Google/GoogleEarthPlus.conf)

[INFO] End: Thu Jan 01 01:36:08 UTC 1970; Timestamp: 20230113_131940
press any key
 

· Registered
Joined
·
5 Posts
Did you manage to get the 3 missing folders? I am in the same situation.
No, not yet. I actually haven't had any luck finding any functional map packs for 3G High yet. I found another thread on a different forum where someone had posted the 6.16 NAR maps for 3G High, but they're missing the two MMI3G and MMI3GP folders in the root that are supposed to have metainfo.txt in them. I'm getting close to biting the bullet and just buying a map pack for a hundred bucks, and if I do, I'll be sure to share it.

I made the mistake of deleting the factory map pack off of my '11 S4 before updating it, and then haven't been able to find any functional map pack so I've been NAV-less. Which isn't really a big deal since I installed an RSNAV and use CarPlay for navigation, but the broken factory NAV just bothers me on principle.
 

· Registered
A8 2015
Joined
·
153 Posts
@YocaHD it looks like the activator hasn't been run or did not work. It creates file /mnt/efs-system/sbin/mme-becker.sh and edits file /mnt/efs-system/etc/mmelauncher.cfg.
The output line cp: Can't open source file. (/mnt/efs-system/sbin/mme-becker.sh) shows that the file needed doesn't exist on your system ...
 

· Registered
Joined
·
50 Posts
if I remember well the software HN+R_EU_AU_K0942_4 (its a K version means customer update, so was updated, P are from factory production) are from 2016 , last are on 1. page here HN+R_EU_AU_K1001 the maps are 8R0060884FK ECE 6.27.2 so from 2018/19

S = Service Update I K = Customer Update I P = Production I E = Engeneering

so actual maps are 6.35.1 2022/2023 MMI 3G High/Plus Europe [Link on Mega (use 7z/7zip to open the files)] + if needed Activator [Link on cloud.mail.ru || Link on Mega]

So step by step. read the 1st. page all written
1. if needed first FW on the SD card. then install. When install finished. Take out the SD card. Plug into PC.
2. Erase SD card. drop maps on it. Plug into MMI and install. Then activate if needed
 

· Registered
A8 2015
Joined
·
153 Posts
Hi Audi A8 2013 software HN+R_EU_AU_K0942_4 8R0060884FK ECE 6.27.2
What files do i need to upgrade the maps please
If you have a 2013 A8 with K0942 MMI and 2018 maps, you've obviously already updated them both from the version that came with your car.
I updated my A8 from K0942 to K1001 recently and didn't see any difference; it's probably not worth doing it.
And do you really need a map update? If the roads you use haven't changed, it may not be worth the effort.
However, if you decide to go ahead anyway, use the latest 6.35.1 download as descrbed by @alex-07 ...
J
 

· Registered
Joined
·
12 Posts
I'm having a weird error updating my map.

I initially failed my map update by not keep retrying through a certain known error and selected skip. I never ended up with the map on my MMI. Fair enough, I thought I'd retry.

Now when I am retrying after deleting the database and NAV HDD partition, I do not have a "AUDI_MMI3G_ECE" Y in the red engineering menu. I have an N or on one occation a "?". NaviPersistance, MapStyles, and TMCConfig still produce a Y.

Could the error be with my sd card? Or does it lie elsewhere.
I am on HN+_EU_AU3G_K_0942.

Thanks
 

· Registered
A8 2015
Joined
·
153 Posts
@mubmoh It’s never a good idea to delete the maps and partition as it is a waste of effort and time (the map update deletes the original files as part of the logic). You spend extra time building the partition and copying files that you didn’t need to - nav updates don’t replace all the nav files on the nav partition!
However, as a result of deleting, you now need to run in User mode so that you can select all the non-bootloader files manually.
J
 

· Registered
Joined
·
12 Posts
@mubmoh It’s never a good idea to delete the maps and partition as it is a waste of effort and time (the map update deletes the original files as part of the logic). You spend extra time building the partition and copying files that you didn’t need to - nav updates don’t replace all the nav files on the nav partition!
However, as a result of deleting, you now need to run in User mode so that you can select all the non-bootloader files manually.
J
Perfect. Will give it a shot and let you know! Thanks
 

· Registered
Joined
·
7 Posts
Just wanted to say thanks to all the people investing their time to keep this topic alive and up to date. I managed to get my firmware updated to the newest version (Audi A4 B8.5 - 2012, very old firmware) without any issues, didn't have user mode as an option, didn't activate green mode. Honestly I feel a bit intimidated by all the fuss with maps update, some say activator doesnt work etc. My next step will definitely be maps update but I need to be sure that everything goes without issues. Did anyone update 3g+ from very old version to newest without issues here? I would like to prepare sd cards for this but need recommendations. Deleted LIT and CTY, using Kingston 32GB sd card. P.S. discoverd that if the card comes formatted to FAT32 you dont need to format it again on your PC.
 
1381 - 1400 of 1414 Posts
Top