Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
101 - 120 of 171 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
MMI High. latest firmware

Hi. stupid of me. i deleted partition. everything. My old maps was already activated. i could have use the update the maps only.
The installation worked fine of the maps.
After i wanted to activate the maps. it says map activated with the activation tool. But when i use the navigation, after 30 seconds the navigation says that its not activated.
i tried to use the tool again and the program says that its already activated. navigation is not working now
Can someone help me.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
MMI High. latest firmware

Hi. stupid of me. i deleted partition. everything. My old maps was already activated. i could have use the update the maps only.
The installation worked fine of the maps.
After i wanted to activate the maps. it says map activated with the activation tool. But when i use the navigation, after 30 seconds the navigation says that its not activated.
i tried to use the tool again and the program says that its already activated. navigation is not working now
Can someone help me.
Hi,

Get the two attached files and place them on the root of the SD card containing the activator.

Replace the contents of the run.sh file with this:

#!/bin/ksh

#remount SD as rw
DRVS="sd0 sd1"
for i in $DRVS ; do
if [ -d /fs/$i ] ; then
if [ -e /fs/$i/upd ] ; then
mount -u /fs/$i
mount -u /fs/$i
SDCARD=/fs/$i
echo remount $SDCARD
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:$SDCARD/utils
fi
fi
done

runtstamp=date +"%m/%d/%Y ""%T"

echo -ne "$runtstamp - Installation Start\r\n" >> $SDCARD/install.log
$SDCARD/utils/showScreen $SDCARD/screens/scriptStart.png
cd $SDCARD
/bin/mount -uw /mnt/efs-system

/bin/cp -f $SDCARD/mmelauncher.cfg.txt /etc/mmelauncher.cfg
/bin/chmod 777 /etc/mmelauncher.cfg

/bin/cp -f $SDCARD/mme-becker.sh.txt /sbin/mme-becker.sh
/bin/chmod 777 /sbin/mme-becker.sh

echo -ne "$runtstamp - Installation successful\r\n" >> $SDCARD/install.log
$SDCARD/utils/showScreen $SDCARD/screens/scriptDone.png
/bin/rm -f /tmp/copie_scr.sh
echo > /tmp/copie_scr.sh

-Run the activator again.
-Reboot the MMI

Everything should be working now, including the Jukebox.

Hope it helps! Mine was OK after this. My only difference is that I don't have the latest firmware, it is one version below.

rgds,
Luis
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Hi,

Get the two attached files and place them on the root of the SD card containing the activator.

Replace the contents of the run.sh file with this:

#!/bin/ksh

#remount SD as rw
DRVS="sd0 sd1"
for i in $DRVS ; do
if [ -d /fs/$i ] ; then
if [ -e /fs/$i/upd ] ; then
mount -u /fs/$i
mount -u /fs/$i
SDCARD=/fs/$i
echo remount $SDCARD
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:$SDCARD/utils
fi
fi
done

runtstamp=date +"%m/%d/%Y ""%T"

echo -ne "$runtstamp - Installation Start\r\n" >> $SDCARD/install.log
$SDCARD/utils/showScreen $SDCARD/screens/scriptStart.png
cd $SDCARD
/bin/mount -uw /mnt/efs-system

/bin/cp -f $SDCARD/mmelauncher.cfg.txt /etc/mmelauncher.cfg
/bin/chmod 777 /etc/mmelauncher.cfg

/bin/cp -f $SDCARD/mme-becker.sh.txt /sbin/mme-becker.sh
/bin/chmod 777 /sbin/mme-becker.sh

echo -ne "$runtstamp - Installation successful\r\n" >> $SDCARD/install.log
$SDCARD/utils/showScreen $SDCARD/screens/scriptDone.png
/bin/rm -f /tmp/copie_scr.sh
echo > /tmp/copie_scr.sh

-Run the activator again.
-Reboot the MMI
Hi,

Get the two attached files and place them on the root of the SD card containing the activator.

Replace the contents of the run.sh file with this:

#!/bin/ksh

#remount SD as rw
DRVS="sd0 sd1"
for i in $DRVS ; do
if [ -d /fs/$i ] ; then
if [ -e /fs/$i/upd ] ; then
mount -u /fs/$i
mount -u /fs/$i
SDCARD=/fs/$i
echo remount $SDCARD
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:$SDCARD/utils
fi
fi
done

runtstamp=date +"%m/%d/%Y ""%T"

echo -ne "$runtstamp - Installation Start\r\n" >> $SDCARD/install.log
$SDCARD/utils/showScreen $SDCARD/screens/scriptStart.png
cd $SDCARD
/bin/mount -uw /mnt/efs-system

/bin/cp -f $SDCARD/mmelauncher.cfg.txt /etc/mmelauncher.cfg
/bin/chmod 777 /etc/mmelauncher.cfg

/bin/cp -f $SDCARD/mme-becker.sh.txt /sbin/mme-becker.sh
/bin/chmod 777 /sbin/mme-becker.sh

echo -ne "$runtstamp - Installation successful\r\n" >> $SDCARD/install.log
$SDCARD/utils/showScreen $SDCARD/screens/scriptDone.png
/bin/rm -f /tmp/copie_scr.sh
echo > /tmp/copie_scr.sh

-Run the activator again.
-Reboot the MMI

Everything should be working now, including the Jukebox.

Hope it helps! Mine was OK after this. My only difference is that I don't have the latest firmware, it is one version below.

rgds,
Luis
so you mean delete everything whats inside run.sh and replace it with what you have posted? and adding the 2 files in root of the sd card

gonna try this tomorrow. i hope it works. thanks
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
so you mean delete everything whats inside run.sh and replace it with what you have posted? and adding the 2 files in root of the sd card

gonna try this tomorrow. i hope it works. thanks
Exact!

And don't rename the two files! My script will do that for you!
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Exact!

And don't rename the two files! My script will do that for you!
:( it didnt work. i had no pop up with activation. I tried on both slots. sd1 and sd2

now the jukebox isnt working. DVD SD cards dont show up. When i go to enginering menu. i can see the sd card slots.

took some pictures of the system
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
8 Posts
:( it didnt work. i had no pop up with activation. I tried on both slots. sd1 and sd2

now the jukebox isnt working. DVD SD cards dont show up. When i go to enginering menu. i can see the sd card slots.

took some pictures of the system
Hi,

If you had no activation pop up screen it means the script did not run...

Are you sure ALL the original files of the activator are on the SD card?

They all must be present, and the run.sh modified like my post...

If you want to check if the files are on the MMI and they are OK, you can comment (just add a # before the lines) the commands that copy the files and add these lines:

cat /etc/mmelauncher.cfg > $SDCARD/mmelauncher.cfg.ACTIVE
cat /sbin/mme-becker.sh > $SDCARD/mme-becker.sh.ACTIVE

Running the script again and you will have these two files on the SD. They must have the same content of the .txt files of my post.

You can also delete the files before making the copy. Just add these before the cp commands:

/bin/rm -f /etc/mmelauncher.cfg
/bin/rm -f /sbin/mme-becker.sh

This worked fine for me... Maybe something related to your firmware version?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Hi,

If you had no activation pop up screen it means the script did not run...

Are you sure ALL the original files of the activator are on the SD card?

They all must be present, and the run.sh modified like my post...

If you want to check if the files are on the MMI and they are OK, you can comment (just add a # before the lines) the commands that copy the files and add these lines:

cat /etc/mmelauncher.cfg > $SDCARD/mmelauncher.cfg.ACTIVE
cat /sbin/mme-becker.sh > $SDCARD/mme-becker.sh.ACTIVE

Running the script again and you will have these two files on the SD. They must have the same content of the .txt files of my post.

You can also delete the files before making the copy. Just add these before the cp commands:

/bin/rm -f /etc/mmelauncher.cfg
/bin/rm -f /sbin/mme-becker.sh

This worked fine for me... Maybe something related to your firmware version?
thanks for helping me.

i made some screenshots of the root of the sd card
and the files how it is now..
i have added the /bin commands. can you check them if i place them correctly.

i dont know where to place the cat commands

i used the activator that was in the download list of the maps.
i did not try the activator of Vlasoff or shall i try this one

i got the firmware from a different forum site.
Do you guys have the firmware here too? if this is not gonna work. i might need to reinstall the firmware.
(found it: MMI 3G navigation 6.24.2 Europe and firmware updates -... )

or can i put everything back to factory settings
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
8 Posts
thanks for helping me.

i made some screenshots of the root of the sd card
and the files how it is now..
i have added the /bin commands. can you check them if i place them correctly.

i dont know where to place the cat commands

i used the activator that was in the download list of the maps.
i did not try the activator of Vlasoff or shall i try this one

i got the firmware from a different forum site.
Do you guys have the firmware here too? if this is not gonna work. i might need to reinstall the firmware.
(found it: MMI 3G navigation 6.24.2 Europe and firmware updates -... )

or can i put everything back to factory settings
Hi,

Just tested on my MMI... Worked!

-Get this file, unzip and copy everything to a FAT32 formated SD

https://wetransfer.com/downloads/94660bb7ba84aa7481a7402fb6e85b9b20210608112943/bf4949c2dafaa7df09e97701ac9779dd20210608113003/7c3a4e

-Turn on your MMI and check if every function is working. It needs some minutes until it is fully working. Test all buttons!

-Insert the SD. I used slot 1 but it should work on either of them.

-The pop up should appear, if not remove SD and wait a couple more minutes. If it doesn't then you might have some difference on your firmware. Can't help you there as my firmware is not the latest...

-The script will delete the 2 files from the MMI, copy them again from the SD to the MMI and, to check, copy them from the MMI to the SD with the .ACTIVE extension. These two new files on the SD should have the same content of the mmelauncher.cfg and mme-becker.sh.

-REBOOT your MMI and test navigation/jukebox.

hope it helps!
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Hi,

Just tested on my MMI... Worked!

-Get this file, unzip and copy everything to a FAT32 formated SD

ACTIVATOR_3GH.zip

-Turn on your MMI and check if every function is working. It needs some minutes until it is fully working. Test all buttons!

-Insert the SD. I used slot 1 but it should work on either of them.

-The pop up should appear, if not remove SD and wait a couple more minutes. If it doesn't then you might have some difference on your firmware. Can't help you there as my firmware is not the latest...

-The script will delete the 2 files from the MMI, copy them again from the SD to the MMI and, to check, copy them from the MMI to the SD with the .ACTIVE extension. These two new files on the SD should have the same content of the mmelauncher.cfg and mme-becker.sh.

-REBOOT your MMI and test navigation/jukebox.

hope it helps!
hi

is there a tutorial how to copy the ACTIVE files from mmi to the sd card
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
The activation script I sent does that!
Hi,

THANKS A LOT

it worked. everything working perfect now.

tested: sd card DVD

After rebooting the system the navigation was in the beginning a little bit confused with GPS.
waited 5 minutes to load everything. still the same.

i stopped the car and shut down everything to go to the shop. after 10 minutes a started the car and the navigation was working good.


thanks a again for your time and support
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Hi,

THANKS A LOT

it worked. everything working perfect now.

tested: sd card DVD

After rebooting the system the navigation was in the beginning a little bit confused with GPS.
waited 5 minutes to load everything. still the same.

i stopped the car and shut down everything to go to the shop. after 10 minutes a started the car and the navigation was working good.


thanks a again for your time and support
Great! Glad I could help!

rgds,
Luis
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hello I was searching for answers but didn't find them. Maybe I am missing something.
First of all, I am new here. I own Audi Q5 2017/18. It comes with preparation for navigation that needs to be activated but due now I haven't needed it, but I am planning to activate it in the near future.
But now, first of all I would like to update of the MMI software to the latest version because like I have been told that with the current version of my MMI there are available for download only maps from 2016 and l would like newer ones.
Here are my MMI information: Software version : 0771 Media driver : 1.2.0 Telephone driver: 2121

In advance, sorry that I have posted in this thread, but I found it most appropriate for the latest firmware updates.

Best regards.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Hi all,

Sorry if a stupid question but I cannot download from Mega, as it stops and says " I have exceeded my quota". Is there any other way I can download this files please?
 

·
Administrator
Joined
·
4,577 Posts
Hi all,

Sorry if a stupid question but I cannot download from Mega, as it stops and says " I have exceeded my quota". Is there any other way I can download this files please?
you can wait till to-morrow, and it will continue, or you can pay for one month subscription.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Having an issue downloading the maps from the torrent link now too. Have tried two different downloaders and both have stopped at 50%. Uploading is still running but will not downloading anymore. Any help/advice please?
 
101 - 120 of 171 Posts
Top