Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner

21 - 27 of 27 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi,
I know the topic is about 3GP/3G+, but from the content of the post I assume, that these maps are compatible with 3G High as well, quoting some parts of the post:
Map & activator:
6.32.1 2021 MMI 3G High/Plus Europe [Link on Mega (use 7z/7zip to open the files)] Password: 8R0051884HQ
and
You might need GEM (Green engineering menu) activated and use User Defined Mode and manually select all that is under AUDI_MMI3G_ECE if it's not selected.

Note: For update of 3GHigh remove the LIT3GP folders instead.
I have latest (0257_6) firmware for 3G High and installed these maps. Installation run smoothly, no problems here. However none of the activators, found on this and various other (3G High related) topics works. I tried Vlasoff, Keldo, Darkdll but none of them worked. FSC based, that are run from Engineering menu, execute, but nothing happens after restart, the rest, that should work on any screen, after everything has booted, do nothing, I see no confirmation screen, whatsoever.
I also tried several SD cards - 1GB, 16GB, 64GB, all formatted as FAT32. I still get "Navigation data blocked" kind of message.
As I browse the forum, a lot of people are in similar situation and I failed to find working solution, so I any help will be greatly appreciated. Thank you!
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
Hi,
I know the topic is about 3GP/3G+, but from the content of the post I assume, that these maps are compatible with 3G High as well, quoting some parts of the post:

and

I have latest (0257_6) firmware for 3G High and installed these maps. Installation run smoothly, no problems here. However none of the activators, found on this and various other (3G High related) topics works. I tried Vlasoff, Keldo, Darkdll but none of them worked. FSC based, that are run from Engineering menu, execute, but nothing happens after restart, the rest, that should work on any screen, after everything has booted, do nothing, I see no confirmation screen, whatsoever.
I also tried several SD cards - 1GB, 16GB, 64GB, all formatted as FAT32. I still get "Navigation data blocked" kind of message.
As I browse the forum, a lot of people are in similar situation and I failed to find working solution, so I any help will be greatly appreciated. Thank you!
For MMI 3GH 6.32.1 if you can not find any activator, download the 6.30.1 map update your system, it has activator (I have used what you can find in the link).
Than delete the 6.30.1 map, and install the new 6.32.1 than you will not need to activate.
You can try this.
1.13 MB file on MEGA
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hello fans!

I successfully updated my MMI 3GP to the latest maps 6.32.1 - using user defined mode - everything works on my MMI and I am able to see the map when I open the navigation application. (before the update I deleted the NAVdatabase and partition from the Green Menu). But for some reason the GPS is not active, I mean the it is not showing my actual position on the map and the GPS maps are not "moving" when I am changing location/driving, instead it show my last stored location where I was before the update. In addition to this issue, I can enter a new target address and also the app says that "my route has been calculated" but nothing appears on the map - no blue line to follow, etc.... basically nothing happens. I have a feeling that the NAvigation app does not read the data form GPS receiver.

I tried the activator from Keldo, which tells me that it is already installed.

I can see in the green menu that the GPS receiver works, if I am moving/driving the '"textual" coordinates (in the Green Menu /nav/ submenu) are changing... so the GPS receiver is not broken. Still maybe the activation was not successfull?

My Firmware is HN+R_EU_AU_K0942 Stock firmware.

Is there any tips/hints? what can I do? Shall I try to uninstall the activator? or any other idea? is there and activator uninstaller script available somewhere?


Thanks in advance.

Peti.
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
Hello fans!

I successfully updated my MMI 3GP to the latest maps 6.32.1 - using user defined mode - everything works on my MMI and I am able to see the map when I open the navigation application. (before the update I deleted the NAVdatabase and partition from the Green Menu). But for some reason the GPS is not active, I mean the it is not showing my actual position on the map and the GPS maps are not "moving" when I am changing location/driving, instead it show my last stored location where I was before the update. In addition to this issue, I can enter a new target address and also the app says that "my route has been calculated" but nothing appears on the map - no blue line to follow, etc.... basically nothing happens. I have a feeling that the NAvigation app does not read the data form GPS receiver.

I tried the activator from Keldo, which tells me that it is already installed.

I can see in the green menu that the GPS receiver works, if I am moving/driving the '"textual" coordinates (in the Green Menu /nav/ submenu) are changing... so the GPS receiver is not broken. Still maybe the activation was not successfull?

My Firmware is HN+R_EU_AU_K0942 Stock firmware.

Is there any tips/hints? what can I do? Shall I try to uninstall the activator? or any other idea? is there and activator uninstaller script available somewhere?


Thanks in advance.

Peti.
Hi Peti,

If you only update map database you don't need any activation.
How many satellites can the car see, in the green menu?

After map update, my location was at the Atlantic Ocean, and after 100m drive it showed my position.
It was not so accurate, sometimes I was driving on a parallel road, but after a reboot, everything worked fine.

Kind regards,

Balazs
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
If I only want to update the Maps to 2021. The only thing to to is download the files unzip them and place them on a FAT32 SD Card and start the update on the MMI right? Not needed to do anything in the green menu right?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
For Mac users:

Here is how I did prepare the SD card from a Mac.
The upgrade did complete successfully and is working fine.

1. First the normal stuff: download maps, extract files and remove the unneeded files ,so it can fit into the SD Card

2. Install BlueHarvest from App Store (16 EUR)
Follow the instructions from BlueHarvest
And then change preference for “Non Mac Disks” to “Ask what to do"

3. Use “Disk Utility”+“Edit”+“Erase” to format a 32 GB SD card as MS-DOS (FAT)
When BlueHarvest prompts for action on the SD card, select “Keep Clean”

4. Copy the extracted files and folders, to the SD card

5. When copy has completed, access BlueHarvest in the Menu and select “Clean and Eject” of the SD card

6. Now Ready to start the MMI upgrade

PS: This can also be done without BlueHarvest and instead with a script to save the 16 EUR, but I didn’t find time for it.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Is it possbile to upgrade map on a A3 with MMI info ?
MSTD_EU_AU_P3151
8V0919866A 0021 ECE 2013

Did find all the other A models in this thread, but not the A3.
 
21 - 27 of 27 Posts
Top