**
Wątek zamknięty. Zobacz nowy wątek 2021/2022 tutaj
www.a5oc.com
MMI 3G+/3GP nawigacja 6.31.1 i aktualizacje oprogramowania - obecnie 2020/2021
Linki do najnowszych wersji oprogramowania i aktualizacji map (z aktywatorem)
Mapa i aktywator (aktywator działa dla map 2018/2019):
8R0 060 884 GA - 6.28.2 2019 MMI 3G High/Plus Europa 2019 [Link na Mega (użyj 7z/7zip do otwarcia plików)]
2020/2021
8R0 060 884 HF - 6.31.1 2020/2021 MMI 3G High/Plus Europa 2020/2021 [Link na Mega (użyj 7z/7zip do otwarcia plików)] Hasło: 8R0060884HF
8R0 060 884 DF – Aktywator [Link na cloud.mail.ru || Link na Mega]
Oprogramowanie:
Audi A1 [Link na cloud.mail.ru || Link na Mega]
• 8R0 906 961 EC – HN+_EU_AU210_K0900 (A1) SVM: 3GPEU900A1
Audi A4-A5-Q5-Q7
• HN+_EU_AU3G_K_0900 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+_EU_AU3G_K_0942 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+_EU_AU3G_K_0900 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
• HN+_EU_AU3G_K_0942 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
Audi Q3-A6-A7-A8
• HN+R_EU_AU_K0900 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+R_EU_AU_K0942 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+R_EU_AU_K0900 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
• HN+R_EU_AU_K0942 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
Instrukcja:
3G_3GP.pdf [Link na Mega || Tłumaczenie na hiszpański dzięki homarc || Aktualizacja MAP 2017 dzięki homarc]
Pozdrowienia :wink2:
Aby nowa mapa 2019 zmieściła się na karcie SD 32 GB, nie kopiuj następujących folderów
pkgdb/LIT
pkgdb/LIT2
pkgdb/LIT3
Może być konieczne aktywowanie GEM (Green engineering menu) i użycie trybu zdefiniowanego przez użytkownika oraz ręczne wybranie wszystkiego, co znajduje się pod AUDI_MMI3G_ECE, jeśli nie jest to zaznaczone.
Ostrzeżenie - Aktualizacja FW K0900 usuwa opcję „Aktualizacja awaryjna” z „Zielonego menu”. Istnieje sposób na naprawienie tego.
• Aktywacja menu awaryjnego w oprogramowaniu K0900. [ Tylko dla A5OC ]
• Aby włączyć Green Menu, możesz użyć VCDS, VAS lub następującego skryptu [ Aktywacja Green menu ]
• 03623 [ 03623 Usuń ]
1. Rozpakuj go na karcie SD.
2. Włóż kartę SD do MMI.
3. Po wyświetleniu monitu naciśnij środkowe pokrętło.
4. Po zakończeniu skryptu zobaczysz ekran potwierdzenia.
5. Wyjmij kartę SD i uruchom ponownie MMI
Nie używaj MAC do rozpakowywania i/lub kopiowania plików na kartę SD.
Oto niektóre z pytań zadawanych przez członków forum dotyczących procesu aktualizacji, których być może nie udało mi się wyjaśnić w instrukcji.
P. Czy potrzebuję VCDS do przeprowadzenia aktualizacji?
A. Nie, potrzebujesz VCDS tylko do usunięcia niektórych błędów po aktualizacji, ale MMI będzie działać poprawnie, nawet jeśli ich nie usuniesz.
P. Mam system dźwiękowy Bang & Olufsen, a nie Bose. Czy to również oznacza, że muszę go wykluczyć?
A. Tak, lepiej nie aktualizować systemu DSP.
P. Obecnie brak aktualizacji dla Ameryki Północnej?
A. Na razie nie.
P. Mam mmi 3gp, wersja p0XXX, czy mogę przejść bezpośrednio do k0900?
A. Tak.
P. Znalazłem skrypt aktywacyjny i zawiera on „2380_00040009.fsc”. Powinno to zostać zmienione zgodnie z instrukcją na stronie 31 na adres MAC konkretnie do mojego MMI, czy powinienem nadal używać „2380_00040009.fsc” zgodnie z instrukcją na stronie 18.
A. Pozostaw nazwę pliku taką, jaka jest teraz.
P. Plik 2380_00040009.fsc zawiera numer VIN. Czy powinienem go zmienić na mój numer VIN?
A. Nie, nie próbuj edytować pliku fsc.
P. Czy mój VIN będzie widoczny i poprawny w MMI
A. Tak.
P. Jedyną rzeczą jest to, że moja opcja Mapy Google jest wyszarzona... jakieś wskazówki?
A. Zainstaluj ponownie komponent GEMMI_nav z K0900.
P. 01043 - Moduł sterujący; Nieprawidłowa wersja oprogramowania - Jak mogę to rozwiązać?
A. Uruchom ponownie MMI i wyjmij kluczyk ze stacyjki, a następnie włóż go ponownie. Błąd powinien zmienić się z 01043 - Moduł sterujący; Nieprawidłowa wersja oprogramowania na 03276 - Sprawdź zarządzanie wersją oprogramowania.
P. Co nowego oprogramowanie wprowadza pod względem dodatkowej funkcjonalności?
A. Niewiele, poza K0770/K0767, które rozwiązują problemy z połączeniem danych SIM i jednoczesnym korzystaniem z Bluetooth.
P. Co to jest 03276 i 03175, czy wpłyną one w jakikolwiek sposób na MMI i jak można ich uniknąć?
A. 03276 - Sprawdź zarządzanie wersją oprogramowania pojawi się za każdym razem, gdy oprogramowanie zostanie zaktualizowane bez połączenia VAS z serwerami VW/Audi.
03175 - Nieprawidłowy zestaw danych pojawi się podczas aktualizacji mapy bez wcześniejszego usunięcia. Czasami pomaga to uniknąć tego błędu.
Nie wpłyną one na funkcjonalność ani charakterystykę dźwięku MMI.
P. Czy istnieje sposób na użycie trybu zdefiniowanego przez użytkownika bez „Zielonego menu”?
A. Tak. W pliku metainfo2.txt w folderze głównym, jeśli usuniesz wiersz „MetafileChecksum=XXXXXX” i dodasz
EnableUserDefinedSWDLMode = „true”
skipMetaCRC = „true”
the będziesz mógł użyć trybu użytkownika bez zielonego menu.
Ostrzeżenie - Na żadnym etapie nie ponoszę odpowiedzialności za Twoje działania ani żadne z moich notatek, które mogą Cię wprowadzić w błąd. Dlatego, podobnie jak we wszystkich moich innych dokumentach, mówię „używasz na własne ryzyko”.
Odzyskiwanie jednostek „zablokowanych” MMI 3G, jednostki RNS850, jednostek MIB1/2, jednostek PCM4/5.
Google Earth/Sreet View na RNS850 i wszystkich jednostkach MIB1/2, jednostkach PCM4/5
Wątek zamknięty. Zobacz nowy wątek 2021/2022 tutaj

MMI 3G+/3GP navigation 6.36.0 and firmware updates -...
MMI 3G+/3GP navigation 6.36.0 and firmware updates - currently 2023 Europe Its time for a new thread and i hope this one will be kept clean :) Here is a link to the old one, please check there before asking questions that might have already been answered in the past. Links to the latest...
MMI 3G+/3GP nawigacja 6.31.1 i aktualizacje oprogramowania - obecnie 2020/2021
Linki do najnowszych wersji oprogramowania i aktualizacji map (z aktywatorem)
Mapa i aktywator (aktywator działa dla map 2018/2019):
8R0 060 884 GA - 6.28.2 2019 MMI 3G High/Plus Europa 2019 [Link na Mega (użyj 7z/7zip do otwarcia plików)]
2020/2021
8R0 060 884 HF - 6.31.1 2020/2021 MMI 3G High/Plus Europa 2020/2021 [Link na Mega (użyj 7z/7zip do otwarcia plików)] Hasło: 8R0060884HF
8R0 060 884 DF – Aktywator [Link na cloud.mail.ru || Link na Mega]
Oprogramowanie:
Audi A1 [Link na cloud.mail.ru || Link na Mega]
• 8R0 906 961 EC – HN+_EU_AU210_K0900 (A1) SVM: 3GPEU900A1
Audi A4-A5-Q5-Q7
• HN+_EU_AU3G_K_0900 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+_EU_AU3G_K_0942 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+_EU_AU3G_K_0900 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
• HN+_EU_AU3G_K_0942 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
Audi Q3-A6-A7-A8
• HN+R_EU_AU_K0900 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+R_EU_AU_K0942 - Oprogramowanie podstawowe
• HN+R_EU_AU_K0900 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
• HN+R_EU_AU_K0942 Zmodyfikowane oprogramowanie - Włączone Green Menu / Tryb zdefiniowany przez użytkownika / Brak systemów dźwiękowych
Instrukcja:
3G_3GP.pdf [Link na Mega || Tłumaczenie na hiszpański dzięki homarc || Aktualizacja MAP 2017 dzięki homarc]
Pozdrowienia :wink2:
Aby nowa mapa 2019 zmieściła się na karcie SD 32 GB, nie kopiuj następujących folderów
pkgdb/LIT
pkgdb/LIT2
pkgdb/LIT3
Może być konieczne aktywowanie GEM (Green engineering menu) i użycie trybu zdefiniowanego przez użytkownika oraz ręczne wybranie wszystkiego, co znajduje się pod AUDI_MMI3G_ECE, jeśli nie jest to zaznaczone.
Ostrzeżenie - Aktualizacja FW K0900 usuwa opcję „Aktualizacja awaryjna” z „Zielonego menu”. Istnieje sposób na naprawienie tego.
• Aktywacja menu awaryjnego w oprogramowaniu K0900. [ Tylko dla A5OC ]
• Aby włączyć Green Menu, możesz użyć VCDS, VAS lub następującego skryptu [ Aktywacja Green menu ]
• 03623 [ 03623 Usuń ]
1. Rozpakuj go na karcie SD.
2. Włóż kartę SD do MMI.
3. Po wyświetleniu monitu naciśnij środkowe pokrętło.
4. Po zakończeniu skryptu zobaczysz ekran potwierdzenia.
5. Wyjmij kartę SD i uruchom ponownie MMI
Nie używaj MAC do rozpakowywania i/lub kopiowania plików na kartę SD.
Sekcja pytań i odpowiedzi
Oto niektóre z pytań zadawanych przez członków forum dotyczących procesu aktualizacji, których być może nie udało mi się wyjaśnić w instrukcji.
P. Czy potrzebuję VCDS do przeprowadzenia aktualizacji?
A. Nie, potrzebujesz VCDS tylko do usunięcia niektórych błędów po aktualizacji, ale MMI będzie działać poprawnie, nawet jeśli ich nie usuniesz.
P. Mam system dźwiękowy Bang & Olufsen, a nie Bose. Czy to również oznacza, że muszę go wykluczyć?
A. Tak, lepiej nie aktualizować systemu DSP.
P. Obecnie brak aktualizacji dla Ameryki Północnej?
A. Na razie nie.
P. Mam mmi 3gp, wersja p0XXX, czy mogę przejść bezpośrednio do k0900?
A. Tak.
P. Znalazłem skrypt aktywacyjny i zawiera on „2380_00040009.fsc”. Powinno to zostać zmienione zgodnie z instrukcją na stronie 31 na adres MAC konkretnie do mojego MMI, czy powinienem nadal używać „2380_00040009.fsc” zgodnie z instrukcją na stronie 18.
A. Pozostaw nazwę pliku taką, jaka jest teraz.
P. Plik 2380_00040009.fsc zawiera numer VIN. Czy powinienem go zmienić na mój numer VIN?
A. Nie, nie próbuj edytować pliku fsc.
P. Czy mój VIN będzie widoczny i poprawny w MMI
A. Tak.
P. Jedyną rzeczą jest to, że moja opcja Mapy Google jest wyszarzona... jakieś wskazówki?
A. Zainstaluj ponownie komponent GEMMI_nav z K0900.
P. 01043 - Moduł sterujący; Nieprawidłowa wersja oprogramowania - Jak mogę to rozwiązać?
A. Uruchom ponownie MMI i wyjmij kluczyk ze stacyjki, a następnie włóż go ponownie. Błąd powinien zmienić się z 01043 - Moduł sterujący; Nieprawidłowa wersja oprogramowania na 03276 - Sprawdź zarządzanie wersją oprogramowania.
P. Co nowego oprogramowanie wprowadza pod względem dodatkowej funkcjonalności?
A. Niewiele, poza K0770/K0767, które rozwiązują problemy z połączeniem danych SIM i jednoczesnym korzystaniem z Bluetooth.
P. Co to jest 03276 i 03175, czy wpłyną one w jakikolwiek sposób na MMI i jak można ich uniknąć?
A. 03276 - Sprawdź zarządzanie wersją oprogramowania pojawi się za każdym razem, gdy oprogramowanie zostanie zaktualizowane bez połączenia VAS z serwerami VW/Audi.
03175 - Nieprawidłowy zestaw danych pojawi się podczas aktualizacji mapy bez wcześniejszego usunięcia. Czasami pomaga to uniknąć tego błędu.
Nie wpłyną one na funkcjonalność ani charakterystykę dźwięku MMI.
P. Czy istnieje sposób na użycie trybu zdefiniowanego przez użytkownika bez „Zielonego menu”?
A. Tak. W pliku metainfo2.txt w folderze głównym, jeśli usuniesz wiersz „MetafileChecksum=XXXXXX” i dodasz
EnableUserDefinedSWDLMode = „true”
skipMetaCRC = „true”
the będziesz mógł użyć trybu użytkownika bez zielonego menu.
Ostrzeżenie - Na żadnym etapie nie ponoszę odpowiedzialności za Twoje działania ani żadne z moich notatek, które mogą Cię wprowadzić w błąd. Dlatego, podobnie jak we wszystkich moich innych dokumentach, mówię „używasz na własne ryzyko”.
Odzyskiwanie jednostek „zablokowanych” MMI 3G, jednostki RNS850, jednostek MIB1/2, jednostek PCM4/5.
Google Earth/Sreet View na RNS850 i wszystkich jednostkach MIB1/2, jednostkach PCM4/5