Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
Status
Not open for further replies.
361 - 379 of 3,801 Posts
Dzięki, przeczytam, możesz mnie poprowadzić na stronie, na której wyjaśniasz. W tych dniach przetłumaczyłem PDF na hiszpański, przejdę obok ciebie, jeśli potrzebujesz kogoś innego, w tej chwili nie możesz się bawić w swojej poczcie e-mail z powodu braku wiadomości. Jeszcze raz dziękuję

Wysłane z mojego SM-G920F za pośrednictwem Tapatalk

Cześć, mam mapy na karcie SD 32 GB. Ale zauważyłem, że q Blast wynosi 4 zamiast 10. Czy z tego powodu występuje problem z odrzuceniem? Dziękuję

Wysłane z mojego SM-G920F za pomocą Tapatalk

Cześć, właśnie zaktualizowałem oprogramowanie do wersji 900. Ale wykryłem błąd, poprzednia mapa 5.13.8 nie pojawia się na ekranie. Wszystko inne działa dobrze, telefon, radio, multi. Czy to normalne? Ten firmware jest tylko dla nowoczesnych map? Dziękuję. Teraz usuwam i instaluję nową mapę.

Cześć,

Mam A6 (C7) 2012 z 3G Plus, kartą SIM, DAB i Bose.
Zainstalowana wersja MMI to:
- HN+R_EU_AU_P0532
- 8R0060884AH ECE 5.13.8

Przeczytałem instrukcję i wiele komentarzy w tym wątku, więc planuję zrobić to:

1. Zainstaluj i otwórz zielone menu. Zmień na tryb User defined.
2. Zaktualizuj FW za pomocą trybu User defined i usuń aktualizacje Bose. (8R0 906 961 EA – HN+R_EU_AU_K0900 (Q3/A6/A7/A8) SVM: 3GPEU900)
3. Otwórz zielone menu i usuń partycję NAV HDD.
4. Otwórz menu inżynierskie i zaktualizuj MAP (8R0 051 884 DF – 6.22.4 2016 MMI 3G High/Plus Europe 2016)
5. Aktywuj mapę za pomocą 2380_0040009.fsc i copie_scr.sh

A więc moje pytania:
A - Plan: Czy plan wygląda dobrze?
B - Aktualizacja oprogramowania: Czy są jakieś korzyści z instalowania wszystkich oprogramowań, czy najnowszy K0900 zawiera poprzednie poprawki?
C - Język: Czy istnieje sposób na włączenie większej liczby języków, np. norweskiego? Mam teraz szwedzki w moim samochodzie jako opcję.
D - MAP: Czy jest jakaś różnica w MAPACH przechowywanych na Mega w porównaniu z cloud.mail.ru, ponieważ na Mega jest mniej plików? A może to tylko różnica w kompresji?
E - VCDS: Czy gdzieś są darmowe wersje oprogramowania VCDS i polecany kabel VAG?

Wielkie podziękowania dla Congo i innych, którzy tutaj wnieśli swój wkład.

Pozdrawiam.
Rst.

E... Vag com dla twojego samochodu, z 12.12 dobrze sobie radzisz, kabel i oprogramowanie pasują do siebie
Miałem to samo, ale firma zrobiła to trzy razy. Nie pamiętam dokładnie .. 614 767, a teraz 900, ale qo potwierdza congo ..

Discussion starter · #370 ·
Zatem do moich pytań:
A - Plan: Czy plan wygląda dobrze? - TAK
B - Aktualizacja oprogramowania: Czy są jakieś korzyści z instalowania wszystkich oprogramowań układowych, czy najnowszy K0900 zawiera poprzednie poprawki? - NIE
C - Język: Czy istnieje sposób na włączenie większej liczby języków, np. norweskiego? Mam teraz szwedzki w moim samochodzie jako opcję. - To niełatwe zadanie.
D - MAPA: Czy jest jakaś różnica w MAPACH przechowywanych na Mega w porównaniu z cloud.mail.ru, ponieważ na Mega jest mniej plików? A może to tylko różnica w kompresji? - Nie pamiętam, ale ponieważ znacznik czasu jest inny, wierzę, że użyłem innego algorytmu kompresji dla mega.
E - VCDS: Czy gdzieś są darmowe wersje oprogramowania VCDS i polecany kabel VAG? - Nie mogę ci tu pomóc.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Wszystko zaktualizowane, mocne. i mapy, (GRACIAS) DZIĘKUJĘ Kongo za jego fantastyczny plik PDF, (GRACIAS) DZIĘKUJĘ Keldo przez aktywator. ** PDF z Konga przetłumaczyłem na hiszpański, jeśli osoba potrzebuje mnie zapytać, w tej chwili nie mogę umieszczać wiadomości.

Cześć

Mam problem podczas instalacji FW K0900
Otrzymałem błąd 141 podczas instalacji Gemmi.
Ponowiłem instalację, ale ten sam błąd.
Pominąłem aktualizację urządzenia Gemmi i kontynuowałem aktualizację pozostałej części K0900.

(Odniesienie do postu 367)

Jakieś pomysły, aby to rozwiązać?

rst

Attachments

Przetestowany skrypt aktualizacji awaryjnej K0900 - bez efektu

Ostrzeżenie - aktualizacja FW K0900 usuwa opcję "Emergency Update" z "Green Menu". Istnieją pewne informacje, że można to naprawić, ale nie mam jednostki 3GP, więc nie mogę osobiście wypróbować skryptu, który stworzyłem dla niej :(
Jeśli więc ktoś chce to wypróbować, dajcie mi znać.

Aktywacja menu awaryjnego na oprogramowaniu K0900.
Cześć Congo,

Próbowałem przejść z US do EU, aktualizując 0814 do 0900. Nie zdawałem sobie sprawy z potrzeby aktualizacji EEPROM. Więc teraz mam MMI bez wyświetlanych czcionek... dość niesatysfakcjonujące.

Próbowałem wrócić do 0814 (mam to na SD), ale niestety w Green Menu nie ma opcji Emergency Update. Próbowałem twojego skryptu, ale wydaje się, że go nie przywrócił.

Niestety, nie mogłem odczytać żadnych wiadomości. Po prostu wiedziałem, że jest gotowy, ponieważ ekran zrobił się czarny (bez czcionek!) ... wtedy nacisnąłem przycisk kółka ... potem czekałem 2-3 minuty ... nacisnąłem go ponownie i zrestartowałem. Ale brak aktualizacji awaryjnej w Green Menu.

Inne pomysły? Chętnie wypróbuję nowe skrypty!

Dzięki!

Skrypt przywracania awaryjnego K0900 działa

Cześć Congo,

Zignoruj mój poprzedni post. Skrypt, który napisałeś, aby przywrócić linię Emergency Update w Green Screen, działa. Uratowałeś mi skórę... udało mi się zainstalować 0814 z powrotem na moim US S7. Myślę, że po prostu zapomnę o próbie uzyskania map UE na nim... Nie chcę zajmować się aktualizacją sprzętu.

Jeśli wyślesz mi PW, mogę odesłać pliki, które zostały zapisane na karcie SD.

bjterp00

Cześć wszystkim,
Kupiłem A6 C7 2011 kilka tygodni temu i nie jestem pewien, jaki typ MMI posiadam.
Mam HDD, mapy 3D, ale brak Map Google i gniazda SIM, więc wydaje się, że to MMI 3G High, ale w menu Setup MMI widzę wersję: HN+R_EU_AU_K0770, 8R0060884BT ECE 6.19.3, co oznacza, że to MMI 3G+.
Nie widzę numeru VIN w MMI, więc oznacza to, że ktoś nieprawidłowo zaktualizował mapy. Może zainstalował niewłaściwe mapy (wersja z 3G+) na sprzęcie 3G High? Czy to możliwe?
Jak w 100% określić wersję sprzętu?

Dzięki,
Kris

Dziękuję Kongo za odpowiedź i dziękuję za całą niesamowitą pomoc! :) Czy mogę zainstalować oprogramowanie K0900 i mapy 6.22.4 na tym źle aktywowanym, to znaczy oprogramowaniu? Czy poprawny numer VIN będzie widoczny po aktualizacji?

Moje drugie pytanie to:
Aktywowałem kartę WLAN przez zielone menu. Widzę ją w źródłach multimediów i jako hotspot Wi-Fi na smartfonie. Mogę połączyć się z tym hotspotem. Aktywowałem ikonę Audi Connect w menu głównym, ale oczywiście nie mogę połączyć się z Google z powodu braku gniazda SIM w moim MMI. Czy można zmienić tryb adaptera WLAN, aby działał jako klient WISP? Mógłbym wtedy włączyć osobisty hotspot na smartfonie i połączyć adapter WLAN jako klienta z nim i połączyć się z Mapami Google i innymi usługami online?

Dzięki, przeczytam, możesz mnie poprowadzić na stronie, na której wyjaśniasz. W tych dniach przetłumaczyłem plik PDF na hiszpański, przekażę ci go, jeśli potrzebujesz kogoś innego, w tej chwili nie mogę się bawić w twojej wiadomości e-mail z powodu braku wiadomości. Jeszcze raz dziękuję

Wysłane z mojego SM-G920F za pomocą Tapatalk
Cześć kolego, czy możesz wysłać plik PDF w języku hiszpańskim na mój e-mail, aby podążać śladami CONGO, mój angielski nie jest zbyt dobry.

CONGO dziękuję za ten wspaniały samouczek, który pomaga mi zaktualizować moje a5!! Dzięki!!

361 - 379 of 3,801 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.