Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
1,341 - 1,360 of 1,583 Posts
Cześć wszystkim. Zastosowałem patch do mojego urządzenia. Swoją drogą, moje urządzenie to MST2 DELPHI SW 0965D. Wartości FEC zostały dodane za pomocą Congo Activator. Mam dla was złą wiadomość. Oprogramowanie Audi nie zawiera plików binarnych Carplay/Android Auto. Przeanalizowałem pliki oprogramowania układowego VW. Widziałem pliki serwisowe AA/CarPlay. Jeśli dodamy je do oprogramowania Audi i ponownie je skompresujemy, czy mogą działać? :) Congo, chciałbym z tobą o tym porozmawiać. Jeszcze raz bardzo dziękuję za wysiłek. Niestety, Audi zawsze lubi wyłączać takie przydatne funkcje. Kto ucierpi, jeśli użyję Carplay w moim samochodzie?

Czy muszę używać aktywatora, czy mogę po prostu pobrać mapy na kartę SD i z nich korzystać? To Quattro 5 2018, nie znam systemu
Lepiej dowiedz się, jaki masz system.
Jeśli spróbujesz zainstalować nieprawidłowe mapy, możesz wpaść w duże kłopoty.

Cześć wszystkim, z powodzeniem zastosowałem aktywator na moim MMI (MHS2_ER_AU_P1242) i nowe mapy 2024 działają. Próbowałem zaktualizować oprogramowanie układowe, aby włączyć CarPlay w menu, ale nie mogę. Postępując zgodnie z procedurą, wkładam kartę SD do gniazda nr 1, wchodzę do czerwonego menu, klikam "Karta SD 1", a menu "Zdefiniowane przez użytkownika" nie jest możliwe do wybrania, więc nie mogę iść dalej. Co powinienem zrobić, aby rozwiązać problem? Dzięki

Drodzy Państwo, zastosowałem już aktywator congo i moja nawigacja obsługuje najnowsze mapy.

Jeśli więc kupię ten kabel, a następnie wyjmę urządzenie (MHS2-MIB2) (bez wyjmowania schowka), przymocuję żółtą końcówkę do tyłu urządzenia, przymocuję czarne i czerwone kable do zielonego złącza zgodnie z tym filmem, na koniec podłączę zieloną końcówkę do wyjścia USB (numer części 5Q0035726E). Czy będę miał carplay po zaktualizowaniu kodowania przez OBD11, jak poniżej?

[*][*]Moduł: 5F. (Information Control Unit)
Adaptacja
Konfiguracja pojazdu
google_android_auto (on)
apple_car_play (on)
Apple_DIO = On
[*]byte19 usb, musi być ipod (nie pełny)

Cześć, bardzo dziękuję za pracę, którą w to włożyłeś. Zaktualizowałem moje FW do p2035, zainstalowałem aktywator i z powodzeniem korzystam z mapy 2024. Jedynym problemem, z którym mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, jest to, że od czasu aktualizacji do p2035 z p0463 nie mogę już połączyć telefonu przez Bluetooth do zestawu głośnomówiącego, łączy się tylko w celu odtwarzania multimediów. Po sprawdzeniu profili wszystkie są wyszarzone, z wyjątkiem odtwarzacza multimediów, a opcja telefonu na ekranie resetu fabrycznego jest również wyszarzona. Po wybraniu telefonu z panelu sterowania zostaję tylko z ekranem z komunikatem "proszę czekać".

Przed aktualizacją do p2035 połączenie telefonu do zestawu głośnomówiącego zawsze zajmowało 5 minut, co było frustrujące, dlatego próbowałem zaktualizować FW, aby mieć nadzieję na rozwiązanie tego problemu i umożliwić natychmiastowe połączenie telefonu. Teraz w ogóle nie mam połączenia do zestawu głośnomówiącego.

Wszelka pomoc będzie bardzo mile widziana.

Cześć, bardzo dziękuję za pracę, którą w to włożyłeś. Zaktualizowałem mój FW do p2035, zainstalowałem aktywator i z powodzeniem korzystam z mapy 2024. Jedynym problemem, z którym mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, jest to, że od czasu aktualizacji do p2035 z p0463 nie mogę już połączyć telefonu przez Bluetooth w trybie głośnomówiącym, łączy się tylko w celu odtwarzania multimediów. Po sprawdzeniu profili wszystkie są wyszarzone, z wyjątkiem odtwarzacza multimediów, a opcja telefonu na ekranie resetu fabrycznego jest również wyszarzona. Po wybraniu telefonu z panelu sterowania widzę tylko ekran z komunikatem "proszę czekać".

Przed aktualizacją do p2035 połączenie telefonu w trybie głośnomówiącym zawsze trwało 5 minut, co było frustrujące, dlatego próbowałem zaktualizować FW, aby mieć nadzieję na rozwiązanie tego problemu i umożliwić natychmiastowe połączenie telefonu. Teraz w ogóle nie mam połączenia w trybie głośnomówiącym.

Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana.
Cześć, usuń wszystkie połączenia Bluetooth w telefonie, a także w MMI, a następnie uruchom ponownie oba urządzenia i połącz je ponownie z Bluetooth/ustawieniami.

Cześć, usuń wszystkie połączenia Bluetooth w telefonie, a także w MMI, a następnie uruchom ponownie oba urządzenia i połącz je ponownie przez bluetooth/ustawienia
Dziękuję za sugestię. Właśnie to wypróbowałem, ale nie zadziałało. Łączy się jako odtwarzacz multimedialny, ale nie jako zestaw głośnomówiący, a podczas próby połączenia jako telefon pojawia się komunikat "nie można nawiązać połączenia", a profile zestawu głośnomówiącego, wiadomości i książki telefonicznej są wyszarzone.

Dziękuję za sugestię. Właśnie to wypróbowałem, ale nie zadziałało. Łączy się jako odtwarzacz multimediów, ale nie jako zestaw głośnomówiący, a podczas próby połączenia jako telefon pojawia się komunikat "nie można nawiązać połączenia", a profile zestawu głośnomówiącego, wiadomości i książki telefonicznej są wyszarzone.
telefon? Android czy iPhone? Testowane z innym telefonem?
Czy masz jakiś komunikat o błędzie/kod błędu, odczytany za pomocą narzędzia diagnostycznego, takiego jak VCDS lub OBdeleven? (Zeskanuj jednostkę sterującą telefonem, a także jednostkę sterującą BT)

Telefon? Android czy iPhone? Testowane z innym telefonem?
Czy masz jakiś komunikat o błędzie, odczytany za pomocą narzędzia diagnostycznego, takiego jak VCDS lub OBdeleven? (zeskanuj jednostkę sterującą telefonu, a także jednostkę sterującą BT)
Mam samsung fold 5, który działał z nim przed aktualizacją FW, chociaż połączenie trwało 5 minut. Spróbuję innego telefonu w przypadku konfliktu z nowym FW i wykonam nowe skanowanie za pomocą obdeleven. Poprzednie skanowania obdeleven nie wykazały dotychczas żadnych problemów.

Dziękuję za pomoc.

Mam samsung fold 5, który działał z nim przed aktualizacją FW, chociaż połączenie trwało 5 minut. Spróbuję innego telefonu w przypadku konfliktu z nowym FW i wykonam nowe skanowanie za pomocą obdeleven. Poprzednie skanowania obdeleven nie wykazały dotychczas żadnych problemów.

Dziękuję za pomoc.
może to ci pomoże => video

1,341 - 1,360 of 1,583 Posts