Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
61 - 80 of 1,583 Posts
To jest to!
Właściwy aktywator dla systemów Audi MHS2 produkcji Delphi.
Jest to wynik dogłębnej analizy systemu i dobrego inżynierii wstecznej.
Nadszedł czas i zdecydowałem się go udostępnić!
Teraz jest dostępny za darmo dla wszystkich!

W przeciwieństwie do wyciekłej wersji aktywatora, ten jest przetestowany i używany od dłuższego czasu.
Nie stracisz możliwości instalowania niestandardowych POI i na pewno nie uszkodzi to twoich legalnych kodów włączających funkcje.
Nie mogę zagwarantować, że zadziała na każdym MMI, ale nigdy nie miałem problemów od czasu, gdy go stworzyłem w 2016 roku.
Niezależnie od tego, co ktoś może powiedzieć, aktualizacja MMI nie jest obowiązkowa. To zależy wyłącznie od Ciebie.
Jeśli Twoje MMI działa prawidłowo i nie zauważyłeś żadnych problemów, możesz nadal używać tej samej wersji.
Wierz mi, znam te systemy doskonale.
Jak zobaczysz poniżej, lista obsługiwanych wersji jest dość długa i z czasem będzie się tylko wydłużać!
W przypadku, gdy zdecydujesz się na aktualizację, zasubskrybuj ten wątek, ponieważ będę go aktualizował, aby uwzględnić informacje i pliki aktualizacji oprogramowania.

W archiwum znajdziesz instrukcję obsługi.
Jest to bardzo prosty proces i będziesz potrzebować tylko pustej, sformatowanej w FAT32 karty SD o pojemności 8-32 GB.
Po aktywacji MMI będziesz mógł korzystać z najnowszych map nawigacyjnych.

Oto lista obsługiwanych wersji, została przetestowana na wielu innych, ale na razie zdecydowałem się uwzględnić następujące.
Jeśli Twoje oprogramowanie nie znajduje się na liście obsługi, wyślij kopię zapasową, którą wykona aktywator, a ja ją dodam. Zawsze upewnij się, że używasz najnowszej wersji aktywatora.
# MU - Pociąg
# 696 - MHS2_ER_AU_P0120
# 906 - MHS2_EU_AU_K0129
# 909 - MHS2_US_AU_K0130
# 755 - MHS2_ER_AU_P0433
# 802 - MHS2_US_AU_P0448
# 960 - MHS2_ER_AU_K0461
# 931 - MHS2_US_AU_K0463
# 960 - MHS2_ER_AU_K0465
# 982 - MHS2_US_AU_K0470
# 983 - MHS2_ER_AU_K0471
# 983 - MHS2_US_AU_K0471
# 1012 - MHS2_ER_AU_P1232
# 1039 - MHS2_ER_AU_K1240
# 1039 - MHS2_US_AU_K1240
# 1040 - MHS2_ER_AU_P1242
# 1043 - MHS2_US_AU_P1242
# 1073 - MHS2_ER_AU_P2035
# 1078 - MHS2_US_AU_P2037
Jeśli z jakiegoś powodu nie uda Ci się uruchomić go zgodnie z instrukcją, prawdopodobnie Twoje urządzenie zostało już załatane.
W takim przypadku skontaktuj się ze mną, a zobaczę, co mogę z tym zrobić.

Pamiętaj, że robię to w wolnym czasie, co oznacza, że ​​nie jestem dostępny 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu:)

Mapa MHS2/MST2 (wkrótce) nie jest instalowana, kopiujesz mapę na kartę SD i wkładasz ją do urządzenia. Jeśli kodowanie jest w porządku, a FEC są wyświetlane jako ważne, mapa będzie działać.
To proste:)

MHS2_ER_AU_K0129 -> Plik 2,09 GB na MEGA
MHS2_ER_AU_K0471 -> Plik 2,53 GB na MEGA
MHS2_ER_AU_P1242 -> Plik 2,55 GB na MEGA
MHS2_ER_AU_P2035 -> Plik 2,54 GB na MEGA

MHS2_US_AU_K0471 -> Plik 1,02 GB na MEGA
MHS2_US_AU_P1242 -> Plik 1,01 GB na MEGA
MHS2_US_AU_P2037 -> Plik 1,02 GB na MEGA
Instrukcja aktualizacji oprogramowania -> Plik 720,9 KB na MEGA
Niniejszy dokument i aktywacja są dostarczane przez DOSTAWCĘ "tak jak jest" i "ze wszystkimi wadami". DOSTAWCA nie składa żadnych oświadczeń ani gwarancji jakiegokolwiek rodzaju w odniesieniu do bezpieczeństwa, przydatności, braku wirusów, niedokładności, błędów typograficznych lub innych szkodliwych składników niniejszego dokumentu. Istnieją nieodłączne zagrożenia związane z używaniem jakiegokolwiek oprogramowania, a użytkownik jest wyłącznie odpowiedzialny za ustalenie, czy procedura opisana w niniejszym dokumencie jest zgodna z jego sprzętem i innym oprogramowaniem zainstalowanym na jego sprzęcie. Jesteś również wyłącznie odpowiedzialny za ochronę swojego sprzętu i tworzenie kopii zapasowych danych, a DOSTAWCA nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody, jakie możesz ponieść w związku z wykorzystaniem informacji zawartych w niniejszym dokumencie. Użytkownik jest również wyłącznie odpowiedzialny za wszelkie modyfikacje oprogramowania systemu MMI,
Sprzedaż tego dokumentu i aktywacji jest zabroniona.
Umieszczenie tej aktywacji lub jej części w innych narzędziach powinno nastąpić dopiero po skontaktowaniu się ze mną.

Próby modyfikacji plików mogą spowodować, że system stanie się bezużyteczny.

Baw się dobrze:)
[/CITAZIONE]
Cześć Panie. congo, zapytaj o aktualizację map i wersji oprogramowania dla mojego samochodu q2. Przepraszam za mój angielski, Google Translate w moim samochodzie Audi q2, mam wersję oprogramowania 0211, pytam, czy Twoje oprogramowanie układowe z nim działa. cześć i z góry dziękuję

Discussion starter · #64 ·
Cześć,
ten aktywator w żaden sposób nie wpłynie na Google ... ale jeśli zaktualizowałeś oprogramowanie, to inna sprawa.
Z drugiej strony Google jest wycofane z Audi od prawie 2 lat.
Oprogramowanie 2035 ma zamiast tego mapę satelitarną Here, ale wymaga to ważnej subskrypcji Audi connect.

Pozdrawiam.

Witaj,
ten aktywator w żaden sposób nie wpłynie na Google... ale jeśli zaktualizowałeś oprogramowanie, to inna sprawa.
Z drugiej strony Google zostało wycofane z Audi od prawie 2 lat.
Oprogramowanie 2035 ma zamiast tego mapę satelitarną Here, ale wymaga to ważnej subskrypcji Audi connect.

Pozdrawiam.
Dzięki Congo za odpowiedź. Mapy Here działały wczoraj dobrze (zrobiłem aktualizację mapy dziś rano) i nie miałem subskrypcji, może to było w aktualizacji, którą zrobiłem w zeszłym roku.

Discussion starter · #66 ·
Mmm nie.
Mapy tutaj nigdy nie będą działać bez aktywnego audi connect.
Sprawdź ekran licencji.
Inna opcja jest taka, że audi włączyło to za darmo, ale w to wątpię.

W każdym razie aktywacja nie psuje żadnych funkcji online, ale zawsze możesz ponownie zainstalować oprogramowanie, aby usunąć aktywator.

Pozdrawiam.

Cześć. Przepraszam, jeśli to już było poruszane. Przeczytałem instrukcje i odpowiedzi wszystkich, ale nie widzę mojego problemu.
Kupiłem właśnie A5 z 2018 roku z oprogramowaniem MHS2_ER_AU_P1242, więc widzę, że jest obsługiwany. Mam również dźwięk B&O.
Mój samochód ma aktywne CP/AA, a nawigacja jest również aktywna, ale brakuje mi karty SD. Audi chce 315 funtów za kartę i zakodowanie jej do mojego samochodu.
Czy to rozwiązanie zadziała dla mnie? Czy muszę pominąć jakieś kroki, ponieważ mój system działa dobrze, tylko brakuje karty SD....
Dzięki z góry.
Jason

Cześć,

Właśnie to zrobiłem w moim Audi A4 B9 2018 (MHS2_ER_AU_P1242) i wszystko działa dobrze (nie aktualizowałem oprogramowania, ponieważ nie było potrzeby).
Fantastyczna robota!
Dzięki kolego, naprawdę doceniam twoją pracę tutaj.

Mapy Google to inna historia, wstyd Audi!

Cześć. Dzięki @congo za informacje. Nie udało mi się zaktualizować ani oprogramowania układowego, ani map w moim MHS2_ER_AU_P2035 Audi A5 Sportback 2017. Podczas aktualizacji oprogramowania układowego opcja "aktualizuj" jest wyszarzona na ekranie samochodu. Podczas aktualizacji map (używam wersji 2017) do wersji 2022 system nie może się zaktualizować. Podczas odczytu z gniazda karty SD 1, przy 25% zatrzymuje się i wyświetla komunikat "mapy są nieprawidłowe". Dziwne, oczywiście. Sprawdziłem format oryginalnej karty SD Audi 16 GB, a także skopiowałem wszystkie pliki na komputerze z systemem Windows. Nic nie działa. Przynajmniej, gdybym mógł zaktualizować mapy...

@congo Cóż, przełamałem się i użyłem mojego starego modułu z czasów mojego Golfa R i włączyłem zielone menu. Aktywowałem zgodnie z instrukcjami i mam nawigację bez konieczności płacenia Audi 315 funtów za kartę SD i kodowanie do samochodu. Pan jest legendą! Piwo w drodze

You need to use only activator. Read the manual. You already have last firmware version man!
Jeszcze raz dziękuję!! @congo i @john.player Źle zrozumiałem instrukcje dotyczące aktywatora z powodu mojego portu ładowania/danych USB A5. Mój model samochodu ma tylko jeden port (i wejście Aux) pod podłokietnikiem, a nie dwa, jak pokazano w instrukcji aktywatora. To doprowadziło do tego, że po raz pierwszy unikałem używania aktywatora, obawiając się zepsucia czegoś. Przeczytałem w-o-l-n-o twoje instrukcje i aktywator jest oczywiście odpowiedni dla mojego modelu. Po zainstalowaniu, dwa ponowne uruchomienia, zielony ekran i voilà... mapy aktualne!!! Pozdrawiam.

@congo Mam - może głupie - pytanie: w przypadku samochodów, które muszą być zaprogramowane z otwartą maską (do długiego kodowania lub adaptacji), czy konieczne jest uruchomienie patcha aktywacyjnego z otwartą maską, czy też działa to obojętnie z otwartą lub zamkniętą maską? Nic o tym nie pisałeś, więc zakładam, że otwarta lub zamknięta maska w ogóle nie jest ważna, prawda?

Cześć, mój samochód to Audi A3 8V 2017. Mam 2 porty USB i MMI z tylko jedną kartą SD, bez zainstalowanej nawigacji w samochodzie. Czy mogę aktywować Android Auto za pomocą tej poprawki? Moje oprogramowanie to mst2_eu_au_p0962b. Chcę spróbować, ale boję się uszkodzić MMI.

Cześć! Mam kolejne "głupie" pytanie, chcę aktywować ekran nawigacji na wyświetlaczu kokpitu (zwykłym, nie wirtualnym), postępowałem zgodnie z instrukcjami adaptacji z innej dyskusji na forum, ale nic się nie stało. Myślę, że muszę coś jeszcze aktywować (nie mam nawet opcji kompasu na ekranie kokpitu). Jakieś pomysły?

61 - 80 of 1,583 Posts