Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner
201 - 220 of 1,583 Posts
Tak, możesz z niego korzystać, ostatni v2.1, użyłem go w VW Sportsvan (2018) z MST2_EU_VW_P0876D FW MU ver: 0876 HW: 851 ... D to Delphi działa dobrze!Mapy nawigacji działają teraz na dowolnej karcie SD, ostatnie pobrane bezpośrednio ze strony app-connect.volkswagen mapupdate i Android Auto również działa.1 strona Spoiler: Aktywator MST2 VWPo zakończeniu sprawdź za pomocą komputera plik log.txt na karcie SD, aby móc przeczytać, co zostało zrobione.

Tak,
możesz z niego skorzystać, ostatni v2.1, użyłem go w VW Sportsvan (2018) z MST2_EU_VW_P0876D FW MU ver: 0876 HW: 851 ... D to Delphi
działa dobrze!
Mapy nawigacji działają teraz na dowolnej karcie SD, ostatnie pobrane bezpośrednio ze strony app-connect.volkswagen mapupdate i Android Auto również działa

1 strona Spoiler: Aktywator MST2 VW

gdy skończysz, sprawdź na swoim komputerze plik log.txt na karcie SD, aby móc przeczytać, co zostało zrobione
Dziękuję przyjacielu, spróbuję później.
Jak długo trwa proces patchowania?

Może głupie pytanie
MSH2_ER_AU_P0463, MU 0170
Nawigacja już włączona jako opcja z kodem 2500018 na liście
Uruchomiono aktywator bez problemów, usunięto kartę SD po zielonym ekranie ukończenia i zamknięciu ekranu
Włożono nową kartę SD z mapami 2022/2023 z mega pobierania
Data nawigacji jest nieprawidłowa po 25%, org Audi 2017 karta SD działa dobrze
Widzę dodatkowe kody na ekranie licencji, więc zakładam, że aktualizacja zadziałała
Plik dziennika nie zawiera błędów
Czy to pobieranie map, czy oryginalny kod licencyjny z 2018 roku nadal ma pierwszeństwo?

Niezbyt duży problem, ponieważ i tak mam tendencję do używania CarPlay, ale miło mieć aktualne mapy, pobieram również te z 2022 roku, aby spróbować (zajmuje to trochę czasu, ponieważ nie mogę odświeżyć mojego ip).

Przy okazji dzięki za ten wątek za zwrócenie uwagi, że 2035 f/w zamienia dostawców map i wtedy potrzebuje Audi Connect! uchroniło mnie to przed spowodowaniem problemu :)

blades69

Nie używaj Maca do przesyłania plików na kartę SD. Niektóre ukryte pliki powodują zakłócenia w systemie plików
rozpoczyna odczyt systemu nawigacji do 25%. Następnie wyświetla się komunikat „dane nawigacyjne są nieprawidłowe”
może to twoja karta SD nie (dobrze FAT32), nie używaj kart micro sd!

to problem z kartą lub twoje pobieranie jest nie tak!

rozwiązanie: zapisujesz oryginalne pliki karty SD na swoim komputerze, a następnie usuwasz zawartość i zapisujesz na niej mapy 2022/2023,
wtedy będziesz wiedział, czy to problem z kartą SD, czy z pobranymi mapami

Przeczytaj uważnie plik PDF MST2_Activator, jeśli dobrze pamiętam, było szybko, około 5-8 minut z ponownymi uruchomieniami.
Czytam plik PDF, ale nie jestem pewien, którego aktywatora użyć, jeden to "v2 Lazarus", drugi to "pre v2.1 VIN BUG".
I jeszcze jedno pytanie dotyczące FEC, skąd mam wiedzieć, czy moja jednostka ma FEC czy ważny FEC?

Jeszcze raz dziękuję

Widzę dodatkowe kody na ekranie licencji, więc zakładam, że aktualizacja zadziałała
Plik dziennika nie zawiera błędów
Czy to pobieranie map, czy oryginalny kod licencyjny z 2018 roku ma nadal pierwszeństwo?
Brak pierwszeństwa w kodach FEC, jeśli masz nowe licencje w statusie prawnym, jedynym problemem jest mapa SD.
Link 22/23 jest ważny, używam go w moim samochodzie. Sformatuj SD na FAT32, opcjonalnie użyj szybkiej karty dla lepszego doświadczenia (jak sandisk gold, nie więcej) i NIE UŻYWAJ MACA do kopiowania plików z pobranego archiwum na kartę SD.
Powinno działać.

Brak pierwszeństwa w kodach FEC, jeśli masz nowe licencje w statusie prawnym, jedynym problemem jest mapa SD.
Link 22/23 jest ważny, używam go w moim samochodzie. Sformatuj SD na FAT32, opcjonalnie użyj szybkiej karty dla lepszego doświadczenia (jak sandisk gold, nie więcej) i NIE UŻYWAJ MAC do kopiowania plików z pobranego archiwum na kartę SD.
Powinno działać.
Format FAT32 wydawał się dla mnie rozwiązaniem, być może dlatego, że początkowo używałem Maca, ale szybko sformatowałem jako exFat i miałem problem, pełny format FAT32 i skopiowane pliki - działało świetnie.

Dzięki za odpowiedzi i pomoc

Czytam plik PDF, ale nie jestem pewien, którego aktywatora użyć, jeden to "v2 Lazarus", a drugi to "pre v2.1 VIN BUG"
I jeszcze jedno pytanie dotyczące FEC, skąd mam wiedzieć, czy moja jednostka ma FEC czy ważny FEC?

Jeszcze raz dziękuję
1. przed rozpoczęciem naciśnij przycisk Menu na kilka sekund, pojawi się ekran Menu serwisowego, przejdź do Kodów aktywacji funkcji i zrób zdjęcia ze wszystkich zdjęć na później, aby móc sprawdzić!!

Wyślę Ci link do YouTube w konwersacji/wiadomości, abyś mógł zobaczyć, co mam na myśli!

2. załaduj na pustą kartę SD (FAT32) za pomocą komputera z systemem Windows aktywator 2.1 (moja rekomendacja)

3 po zakończeniu wszystkiego, wykonaj ponownie 1. krok, aby sprawdzić swoje Kody aktywacji funkcji!! To, co było NIEaktywowane, zobaczysz, że jest teraz aktywowane!.

Oto fragment mojego pliku log.txt, który został utworzony przez aktywator congo na karcie SD:
Lista EL utworzona pomyślnie.
Dodawanie 00030000 do listy FEC.
Dodawanie 00040100 do listy FEC.
Dodawanie 00050000 do listy FEC.
Dodawanie 00060100 do listy FEC.
Dodawanie 00060200 do listy FEC.
Dodawanie 00060300 do listy FEC.
Dodawanie 00060400 do listy FEC.
Dodawanie 00060800 do listy FEC.
Dodawanie 00060900 do listy FEC.
Dodawanie 00070100 do listy FEC.
Dodawanie 00070200 do listy FEC.
Dodawanie 00070400 do listy FEC.
Dodawanie 09400008 do listy FEC.
Dodawanie 09410008 do listy FEC.
Dodawanie 094D0008 do listy FEC.
Dodawanie 094200ee do listy FEC.

To naprawdę proste, aby powiedzieć, że za pomocą aktywatora można aktywować tylko FEC, które ma Twój samochód/MMI,
wszystko inne będziesz potrzebować OBD11 lub innych narzędzi, aby to załatać tutaj:
congo powiedział:
Nigdy nie wspomniano o niczym takim jak zielone menu.
Potrzebujesz OBD11/VCP/VCDS/Odis E

1. przed rozpoczęciem, naciśnij na kilka sekund przycisk Menu, pojawia się ekran Menu Serwisowego, przejdź do Kodów Uruchamiania Funkcji i zrób ze wszystkich zdjęć na później, aby móc sprawdzić!!

Wysyłam Ci link do YouTube w konwersacji/wiadomości, abyś mógł zobaczyć, co mam na myśli!

2. załaduj na pustą kartę SD (FAT32) za pomocą komputera z systemem Windows aktywator 2.1 (moja rekomendacja)

3 po zakończeniu wszystkiego, wykonaj ponownie 1. krok, aby sprawdzić swoje Kody Uruchamiania Funkcji!! co było na NIEaktywowane, zobaczysz, że jest teraz Aktywowane!.

tu fragment mojego pliku log.txt, który został utworzony przez aktywator congo na karcie SD:
Lista EL utworzona pomyślnie.
Dodawanie 00030000 do listy FEC.
Dodawanie 00040100 do listy FEC.
Dodawanie 00050000 do listy FEC.
Dodawanie 00060100 do listy FEC.
Dodawanie 00060200 do listy FEC.
Dodawanie 00060300 do listy FEC.
Dodawanie 00060400 do listy FEC.
Dodawanie 00060800 do listy FEC.
Dodawanie 00060900 do listy FEC.
Dodawanie 00070100 do listy FEC.
Dodawanie 00070200 do listy FEC.
Dodawanie 00070400 do listy FEC.
Dodawanie 09400008 do listy FEC.
Dodawanie 09410008 do listy FEC.
Dodawanie 094D0008 do listy FEC.
Dodawanie 094200ee do listy FEC.

To naprawdę proste, aby powiedzieć, że z aktywatorem tylko FEC, które ma Twój samochód/MMI, może być aktywowane,
wszystko inne będziesz potrzebował OBD11 lub innych narzędzi, aby to załatać tutaj:
congo powiedział:
Nigdy nie wspomniano o czymś takim jak zielone menu.
Potrzebujesz OBD11/VCP/VCDS/Odis E
Dziękuję Alex, myślę, że mogę spróbować😀

To jest to!
Właściwy aktywator dla systemów Audi MHS2 produkcji Delphi.
Jest to wynik dogłębnej analizy systemu i dobrego inżynierii wstecznej.
Nadszedł czas i postanowiłem się nim podzielić!
Teraz jest dostępny za darmo dla wszystkich!

W przeciwieństwie do wyciekłej wersji aktywatora, ten jest przetestowany i używany od dłuższego czasu.
Nie stracisz możliwości instalacji niestandardowych POI i na pewno nie uszkodzi to Twoich legalnych kodów aktywacyjnych.
Nie mogę zagwarantować, że zadziała na każdym MMI, ale nigdy nie miałem problemów od czasu, gdy go stworzyłem w 2016 roku.
Niezależnie od tego, co niektórzy mogą powiedzieć, aktualizacja MMI nie jest obowiązkowa. To zależy wyłącznie od Ciebie.
Jeśli Twoje MMI działa prawidłowo i nie zauważyłeś problemów, możesz nadal używać tej samej wersji.
Wierz mi, znam te systemy na wylot.
Jak zobaczysz poniżej, lista obsługiwanych wersji jest dość długa i z czasem będzie się tylko wydłużać!
W przypadku, gdy zdecydujesz się na aktualizację, zasubskrybuj ten temat, ponieważ będę go aktualizował, aby zawierał informacje i pliki aktualizacji oprogramowania.

W archiwum znajdziesz instrukcję obsługi.
Jest to bardzo prosty proces i potrzebujesz tylko jednej pustej karty SD o rozmiarze 8-32 GB sformatowanej w FAT32.
Po aktywacji MMI będziesz mógł korzystać z najnowszych map nawigacyjnych.

Oto lista obsługiwanych wersji, została przetestowana na wielu innych, ale na razie zdecydowałem się uwzględnić następujące.
Jeśli Twoje oprogramowanie nie znajduje się na liście obsługiwanych, wyślij kopię zapasową, którą wykona aktywator, a ja ją dodam. Zawsze upewnij się, że używasz najnowszej wersji aktywatora.
Prawie każda wersja!
Jeśli z jakiegoś powodu nie możesz go uruchomić zgodnie z instrukcją, prawdopodobnie Twoje urządzenie zostało już załatane.
W takim przypadku skontaktuj się ze mną, a zobaczę, co da się zrobić.

Proszę pamiętać, że robię to w wolnym czasie, co oznacza, że nie jestem dostępny 24/7 :)

Mapa MHS2/MST2 (wkrótce) nie jest instalowana, kopiujesz mapę na SD i po prostu wkładasz ją do urządzenia. Jeśli kodowanie jest ok, a fecs są wyświetlane jako ważne, mapa będzie działać.
Proste jak to :)

MAPA 2022/2023 -> Plik 11,64 GB na MEGA
MHS2_ER_AU_K0129 -> Plik 2,09 GB na MEGA
MHS2_ER_AU_K0471 -> Plik 2,53 GB na MEGA
MHS2_ER_AU_P1242 -> Plik 2,55 GB na MEGA
MHS2_ER_AU_P2035 -> Plik 2,54 GB na MEGA

MHS2_US_AU_K0471 -> Plik 1,02 GB na MEGA
MHS2_US_AU_P1242 -> Plik 1,01 GB na MEGA
MHS2_US_AU_P2037 -> Plik 1,02 GB na MEGA
Instrukcja aktualizacji oprogramowania -> Plik 720,9 KB na MEGA
Ten dokument i aktywacja są dostarczane przez DOSTAWCĘ "tak jak jest" i "ze wszystkimi wadami". DOSTAWCA nie składa żadnych oświadczeń ani gwarancji jakiegokolwiek rodzaju dotyczących bezpieczeństwa, przydatności, braku wirusów, niedokładności, błędów typograficznych lub innych szkodliwych składników tego dokumentu. Istnieją nieodłączne zagrożenia związane z używaniem jakiegokolwiek oprogramowania i ponosisz wyłączną odpowiedzialność za określenie, czy procedura opisana w tym dokumencie jest zgodna z Twoim sprzętem i innym oprogramowaniem zainstalowanym na Twoim sprzęcie. Ponosisz również wyłączną odpowiedzialność za ochronę swojego sprzętu i tworzenie kopii zapasowych swoich danych, a DOSTAWCA nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody, jakie możesz ponieść w związku z korzystaniem z informacji zawartych w tym dokumencie. Ponosisz również wyłączną odpowiedzialność za wszelkie modyfikacje oprogramowania systemu MMI, DOSTAWCA nie ponosi odpowiedzialności za żadne roszczenia ze strony dostawcy Twojego systemu MMI dotyczące używania oprogramowania innych firm w systemie MMI.
Sprzedaż tego dokumentu i aktywacji jest zabroniona.
Umieszczanie tej aktywacji lub jej części w innych narzędziach powinno nastąpić dopiero po skontaktowaniu się ze mną.

Próby modyfikacji plików mogą spowodować, że system stanie się niesprawny.

Miłej zabawy :)

MHS2_ER_AU_P2035_MU235
Możesz rzucić okiem na:
Ale to tylko niemiecki.

Cześć, czy ktoś może mi powiedzieć, którą wersję oprogramowania muszę pobrać? Nowicjusz tutaj, spróbuję opublikować zdjęcie mojej aktualnej wersji. Dzięki wszystkim View attachment 184563
Nie potrzebujesz aktualizacji FW, jeśli wszystko działa dobrze, tylko aktywator Congo!

201 - 220 of 1,583 Posts