Audi A5 Forum & Audi S5 Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2012 audi S5 MT.
When shifting transmission shakes and make the whole car shake. Iink to the video below ( you will see the shifter and myself move when I shift to 2nd).
From 5 second to 8 second you can see what am saying. I have transmission mount insert. This think was happening before the mount insert and now after installation it still happens.
Link
 

·
Registered
Joined
·
1,567 Posts
Engine mounts sometimes fail on these cars.
 
  • Like
Reactions: S5seko

·
Premium Member
Joined
·
2,437 Posts
You godda go back a step or two. Problem is likely transmission mounts and or engine mounts I guess. Take her to a VAG expert and get some expert opinions cos unless one drives the car this one is very very difficult to track down. Best of luck!!!
 
  • Like
Reactions: S5seko

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter #4
You godda go back a step or two. Problem is likely transmission mounts and or engine mounts I guess. Take her to a VAG expert and get some expert opinions cos unless one drives the car this one is very very difficult to track down. Best of luck!!!
Thanks. I really don't understand haha. If I shift faster it always happen depending on 2,3,4,5 the shaking motion diminish going up. Could be engine mounts but don't have any code yet. Transmission mount with mount insert ( wish should clear unnecessary movement). Might go to a Audi dealer or local mécanique
 

·
Registered
Joined
·
1,567 Posts
There are some owners who have posted about engine mount failures on Audizine. I don't remember seeing info about codes, but I could have missed them. I wonder how sophisticated the mounts are - possibly the control unit is only able to report basic failures.
 

·
Premium Member
Joined
·
2,437 Posts
I suggest that you need to find a good Audi VAG specialist mate and NOT an official dealer/stealer cos they will rape you!!!
 
  • Like
Reactions: S5seko
1 - 7 of 7 Posts
Top